بیمه آرمان

پوشش‌ها و مزایای بیمه کشاورزی؛ چتر حمایتی کشاورزان

پوشش‌ها و مزایای بیمه کشاورزی؛ چتر حمایتی کشاورزان

 

محصولات کشاورزی، برای هر کشوری اهمیت زیادی دارد. حتی در بعضی کشورها، این محصولات بهترین منبع درآمد برای صادرات هستند. از آنجا که کشور ما هم منبع غنی از محصولات کشاورزی و دامداری است، توجه به حفظ و مراقبت از آنها در برابر حوادث، اهمیت زیادی دارد. متاسفانه هر سال شاهد از بین رفتن محصولات کشاورزان و دامداران به دلایلی مختلفی از جمله: بیماری، سیل و غیره هستیم. جلوی بعضی از این حوادث را نمی توان گرفت؛ با بیمه محصولات کشاورزی می‌توان میزان خسارت را کاهش داد. بله، بهترین راه خرید بیمه کشاورزی است. اما بیمه محصولات کشاورزی چیست؟ و چه مزایایی دارد؟ در ادامه این مطلب کامل در این خصوص توضیح داده‌ایم.

بیمه کشاورزی چیست

سوال “بیمه کشاورزی چیست؟” یکی از پر تکرارترین سوالات مخاطبان است. کشاورزان تا سال‌ها بدون هیچ بیمه‌ای به کار می‌پرداختند اما در سال‌های اخیر بیمه کشاورزی به کمک آن‌ها آمده‌است. در ابتدا پوشش بیمه کشاورزی فقط محدود به محصولات کشاورزی، زراعی و باغی بود؛ اما اکنون محصولاتی مانند: دام، زنبور عسل، کرم ابریشم، آبزیان پرورشی، طرح‌های جنگلداری، مرتع‌داری و آبخیزداری هم تحت پوشش قرار می‌گیرند. براساس این بیمه و طبق تعرفه‌های تعیین شـده محصولاتی که تحت بیمه هستند مورد پوشش بیمه قرار می‌گیرند و خسارت وارد شـده به کشاورز جبران می‌شود.

در حالت کلی، ۱۵۷ محصول دامی و شیلاتی را می‌توان با بیمه محصولات کشاورزی بیمه کرد.  همچنین حوادث تحت پوشش این بیمه شامل: تگرگ، طوفان، خشکسالی، زمین لرزه، سیل، سرمازدگی، یخبندان، آتش سوزی، صاعقه، آفات و امراض نباتی عمومی و قرنطینه‌ای و امراض حیوانی هستند. به عبارتی باید گفت که بیمه محصولات کشاورزی، هم برای کشاورزان و هم افراد فعال در دیگر حوزه‌های مرتبط، قابل استفاده و خریداری است.

البته باید گفت که صیفی‌جات، گیاهان زینتی و داروهای سنتی تحت پوشش بیمه کشاورزی نیستند.

چرا بیمه کشاورزی اهمیت دارد؟

در اینکه کشاورزی قطب اقتصادی کشور است، هیچ شکی نیست. جدا از اینکه محصولات کشاورزی برای تأمین نیازهای غذایی کشور نیاز هستند، یکی از منابع اصلی درآمدی بسیاری از کشورها، از جمله ایران، است. از طرفی، از آنجا که کشاورزان و دامداران برای فعالیت‌های خود اقدام به دریافت وام می‌کنند، حفظ محصولات، اهمیت زیادی پیدا خواهد کرد. از این رو، در چنین مواقعی، خرید بیمه محصولات کشاورزی ضروری است.

  • ترغیب کشاورزان و دامداران به تولید محصولات بیشتر
  • کاهش خسارت‌های وارد شده به محصولات
  • افزایش قدرت تعاونی‌های روستایی و درگیر شدن کمتر کشاورزان و دامداران به بدهی‌های ناشی از خسارت‌ها
  • ایجاد تعادل بین تولید و مصرف
  • ترغیب کشاورزان و دامداران به استفاده از فناوری به روز
  • امیدوار بودن کشاورزان و دامداران نسبت به جبران خسارت‌ها در زمان بحران
  • کاهش مهاجرت به شهرها

بیمه کردن محصولات کشاورزی چگونه است و چه فایده هایی دارد؟ این بیشترین سوالیست که از طرف افرادی که به نوعی با کشاورزی و دامداری سر و کار دارند، مطرح می‌شود. بدون شک وقتی کشاورزها و دامداران بدانند که در هنگام خسارت به محصولاتشان، راهکاری برای جبران وجود دارد، با انگیزه بیشتری کار می‌کنند. شاید بزرگترین مزایای بیمه باغداری همین باشد. متأسفانه هر ساله، بسیاری از محصولات به دلیل عوامل مختلفی از بین می‌روند. عواملی که کشاورزان و دامداران هیچ تقصیری در آن ندارند. در این حالت، اگر آن‌ها محصولات خود را بیمه کرده باشند، حداقل خیالشان از بابت کاهش صدمات راحت‌تر خواهد بود. البته در حال حاضر، برای گرفتن وام از بانک کشاورزی، بیمه کردن ضروری است.

website manager

Share
Published by
website manager

Recent Posts

۱ سوال، الفتی چیست ؟

1 سوال، الفتی چیست ؟   الفتی در چاپهای اولیه لغت‌نامه دهخدا که منطبق بر…

4 ماه ago

صنعت بیمه در جهان در حال تحول و رقابتی شدن است

رئیس کل بیمه مرکزی گفت: گسترش استارت آپ ها برای فروش بیمه، ورود نابیمه گران…

5 ماه ago

کاربرد فناوری های نوین در صنعت بیمه

      صنعت بیمه، یکی از قدیمی ترین صنایع در جهان است و بر…

5 ماه ago

انواع فعالیت های نوین بیمه ای در صنعت بیمه جهان

      مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی با مرور بر انواع…

5 ماه ago

۸ اینشورتک برتر صنعت بیمه جهان

چه شرکت‌هایی بیشترین میزان نوآوری در صنعت بیمه را دارند؟ ۸ اینشورتک برتر صنعت بیمه…

5 ماه ago

راهنمای خلق خدمات بیمه ای جدید

راهنمای خلق خدمات بیمه ای جدید     ماده 1- محصول بیمه‌ای جدید، پوشش بیمه‌ای…

5 ماه ago