همه ی ما این جمله ی معروف رو شنیدیم که میگه ( حادثه هرگز خبر نمی کنه ! ) .
بله واقعا هم همین طوره و حادثه هیچ موقع برای اومدنش خبر نمی کنه . ممکنه هر لحظه و در هر مکانی با حادثه های مختلفی روبه رو بشید که باعثه شوکه شدن شما بشه و البته خسارت مالی زیادی هم بر شما وارد کنه ! در این جور مواقع بیمه می تونه کمک بزرگی بکنه و تا حد قابل توجهی خسارت وارد شده رو جبران کنه . بیمه انواع مختلفی داره و قابل استفاده برای همه ی افراد است . در ادامه این مطلب می تونید با انواع بیمه برای منازل مسکونی آشنا بشید.
بیمه حوادث طبیعی مثل : سیل ، زلزله
بیمه آتش سوزی
بیمه سرقت
بیمه آتش سوزی ، خونه ی شما رو در برابر حوادثی مثل : آتش سوزی ، صاعقه و انفجار بیمه می کنه و در صورت بروز هر حادثه ای خسارت وارد شده را جبران میکنه ! اما بیمه منازل مسکونی فقط به بیمه آتش سوزی محدود نمیشه و شاخه های فرعی گسترده ای داره که برای استفاده از اون ها باید هزینه ای اضافی پرداخت بشه .
موارد فرعی بیمه آتش سوزی عبارت است از : زلزله ، سرقت ، سقوط هواپیما ، سیل ، سونامی و … . شما می تونید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی که خونه و محل زندگی تون رو تهدید می کنه انواع بیمه رو انتخاب و از خدمات اون استفاده کنید .
سیل بعد از زلزله می تونه پر خسارت ترین حادثه طبیعی در کره ی زمین باشه . و در بیشتر مواقع به دلیل طغیان رودخانه یا بارندگی زیاد رخ می ده . سیل می تونه خسارت های جدی و زیادی رو به اسکلت ساختمون ، مزارع کشاورزی و … وارد کنه . همچنین اگر شدت اون زیاد باشه امکان ورود به خونه هم داره ! در این جور مواقع ، بیمه ی سیل می تونه تا حد زیادی خسارت های وارد شده به خونه رو جبران کنه .
این بیمه یکی از شاخه های فرعی در بیمه آتش سوزی است و برای استفاده کردن از خدمات اون باید یک هزینه ی اضافی پرداخت کنید . استفاده از این بیمه بیشتر برای خونه هایی واجب و مفیده که در مناطق کوهستانی و پر بارش قرار دارن.
باید این نکته رو بدونید که کشور ایران یک کشور زلزله خیز است و امکان وقوع زلزله در اون بسیار زیاده . زلزله هایی که در طی سال های گذشته در ایران اتفاق افتاد ، به خوبی نشون داد که بیمه ی زلزله چقدر لازم و ضروری می تونه باشه . زلزله در صورتیکه با ریشتر بالا اتفاق بیوفته ، بسیار خطر ناکه و خسارت جدی رو به ساختمون وارد می کنه .
در رابطه با بیمه زلزله باید این نکته رو بدونید که ، این بیمه خسارت های جانی رو شامل نمیشه و فقط خسارت های وارد شده به منزل و وسایل اون رو جبران می کنه . اگر قصد استفاده از این بیمه رو دارید ، باید اول بیمه آتش سوزی رو خریداری کنید و بعد بیمه ی زلزله رو فعال کنید .
دقت کنید که در زمان پر کردن فرم به طور میانگین خسارتی که بر هر متر مربع ممکنه وارد بشه رو به درستی اعلام کنید . می تونید از بخش بیمه اثاثیه هم استفاده کنید تا در زمان بروز حادثه خسارت وارد شده را جبران کنید .
سوالی که در مورد بیمه زلزله بیشتر پرسیده میشه ، اینه که : آیا مستاجران هم امکان استفاده از این نوع بیمه رو دارند ؟ در جواب به این سوال باید گفت : بله مستجران هم برای اسباب و اثاثیه خود امکان استفاده از این بیمه را دارند .
بیمه سرقت هم جزئی فرعی از بیمه آتش سوزی است . بیمه سرقت سه نوع مختلف داره :
بیمه سرقت از منازل مسکونی
بیمه سرقت از بانک
بیمه سرقت از واحدهای تجاری و صنعتی مانند : فروشگاه ها ، کارخانه و کارگاه ها .
بیمه سرقت زمانی به بیمه گذار پرداخت میشه که ، سارق برای وارد شدن به خونه ، مانعی رو از سر راه برداشته باشه یا در شرایط بسیار خاصی وارد ساختمون شده باشه . مثل :
این نکته رو به خاطر داشته باشید که موارد گفته شده قابل تغییر بوده و بستگی به قرار داد بین شما و شرکت بیمه گذار داره .
اگر اشیا نام برده شده در بیمه نامه به سرقت بره ، و توسط کارشناسان بیمه تایید بشه شرکت بیمه گذار خسارت وارد شده را پرداخت می کنه.
اگر در زمان سرقت ، آسیبی به منزل وارد بشه ، بیمه خسارت وارد شده را بررسی کرده و تا سقف مجاز خسارت وارد شده رو جبران می کنه.
برای خواندن مقاله بیمه منزل مسکونی کلیک کنید
1 سوال، الفتی چیست ؟ الفتی در چاپهای اولیه لغتنامه دهخدا که منطبق بر…
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: گسترش استارت آپ ها برای فروش بیمه، ورود نابیمه گران…
مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی با مرور بر انواع…
چه شرکتهایی بیشترین میزان نوآوری در صنعت بیمه را دارند؟ ۸ اینشورتک برتر صنعت بیمه…
راهنمای خلق خدمات بیمه ای جدید ماده 1- محصول بیمهای جدید، پوشش بیمهای…