بسیاری از قوانین و اصطلاحات است، که هر فرد قبل از شروع روند کاریابی باید با آنها آشنا شود. یکی از این اصطلاحات که فردِ استخدامی جدید باید آن را بشناسد، حق بیمه است که به صورت مستقیم روی دریافتی افراد اثر دارد.اگر کارگر، کارمند یا حقوق بگیر بخش دولتی یا خصوصی هستید، احتمالاً میدانید که در پایان هر ماه مبلغی بابت حق بیمه از حقوق شما کسر میشود. حال شاید این سوال برایتان پیش بیاید که اصلاً این حق بیمه چیست؟ به چه شکل از حقوقتان کسر میشود؟ و مبنای محاسبه آن به چه شکل است؟
بر اساس ماده ۲ قانون بیمه مرکزی حق بیمه عبارت است از وجوهی که برای استفاده از مزایای بیمه به سازمان پرداخت میشود. در واقع، حق بیمه مرکزی مبلغی است که کارفرما به دلیل بیمه کردن کارمندان، از حقوقشان کم کرده، سهم خودش را به آن اضافه میکند و به اداره بیمه مرکزی میپردازد.
در ابتدا باید بدانید که کل مبلغ حق بیمه ۳۰ درصد از حقوق هر فرد است که از این ۳۰ درصد، ۲۳ درصد را کارفرما باید به اداره بیمه پرداخت کند و ۷ درصد مابقی از حقوق فرد بیمه شده کسر میشود.
با این حال، از نظر قانون شخصی که مکلف به پرداخت حق بیمه است، کارفرما است. در صورتی که کارفرما مبلغ پرداختی را در زمان تعیین شده پرداخت نکند، مشمول جریمه خواهد شد.
در واقع، کارفرما مسئول است که یک نسخه از فهرست حقوق به همراه حق بیمه سهم خودش و سهم کارکنان را به اداره آرمان ارائه دهد. شرایط و مبلغ حق بیمه در ماده ۲ قانون مرکزی آورده شده است، که در ادامه بیشتر درباره این موارد صبحت خواهیم کرد.
طبق بند الف ماده ۴ قانون بیمه مرکزی : تمام افرادی که طبق قانون اداره کار حقوق و دستمزد دریافت میکنند، مشمول قوانین بیمه مرکزی میشوند و باید حق بیمه را با کمک کارفرما را پرداخت کنند. البته، میزان دریافتی افراد روی مبلغ حق بیمه آنها تاثیر مستقیم دارد و همچنین مواردی، حق بیمه از آنها کسر میشود. این موارد که شامل پرداخت حق بیمه میشوند،عبارتاند از:
خب، در بالا دیدیم که حق بیمه شامل چه مواردی میشود. در ادامه خواهیم دید که حق بیمه شامل چه مواردی نخواهد شد:
1 سوال، الفتی چیست ؟ الفتی در چاپهای اولیه لغتنامه دهخدا که منطبق بر…
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: گسترش استارت آپ ها برای فروش بیمه، ورود نابیمه گران…
مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی با مرور بر انواع…
چه شرکتهایی بیشترین میزان نوآوری در صنعت بیمه را دارند؟ ۸ اینشورتک برتر صنعت بیمه…
راهنمای خلق خدمات بیمه ای جدید ماده 1- محصول بیمهای جدید، پوشش بیمهای…