مقدمه:
مقوله حاکمیت شرکتی در سال های اخیر، نظر عده زیادی را به خود جلب کرده است. علت این امر توجه به سلامت اقتصادی جامعه است. حاکمیت شرکتی شامل نظم و انضباط سازمانی، شفافیت، استقلال، مسئولیت پذیری، عدالت و مسئولیت اجتماعی است. حاکمیت شرکتی به شیوه ای اشاره دارد که در آن هیات مدیره و مدیریت ارشد سازمان بر کسب و کار سازمان نظارت می نماید. شرکت های بیمه از مؤسساتی هستند که لزوم رعایت اصول حاکمیت شرکتی در آنها انکارناپذیر است. ساختار حاکمیتی مناسب و کارآمد زمینه ساز اثربخشی سیستم مدیریت ریسک و ارتقاً توانگری مالی است.
کلیه شرکت ها و فعالان اقتصادی اعم از کوچک و بزرگ در هر سطحی از عملکرد با دامنه های از ریسک ها و فرصت ها که بر فعالیت آنها و دستیابی به اهدافشان تاثیر گذارند، مواجه هستند؛ بنابراین بقاء و سودآوری سازمان ها به توانمندی آنها در رویارویی با تغییرات محیط کسب و کار و بهره برداری از فرصت های خلق شده بستگی دارد؛ تحقق این مهم، جز در سایه پیاده سازی فرایند مدیریت ریسک سازمانی ERMممکن نخواهد بود.
در این راستا شرکت بیمه آرمان نیز در اجرای استقرار نظام راهبری و حاکمیت شرکتی حسب آیین نامه شماره ۹۳ ابلاغی بیمه مرکزی ج.ا.ا.، ساختار کمیته ریسک و واحد مدیریت ریسک را در بدنه خود ایجاد نموده است. مدیریت ریسک شرکت بیمه آرمان با بهره گیری از پرسنل مجرب در نظر دارد تا با اتخاذ رویکردی سیستماتیک، فرایند مدیریت ریسک را در حوزه های مختلف سازمان پیاده سازی نموده و در هدایت، اداره بهینه امور و افزایش کارایی و اثربخشی سازمان، نقش تعیین کننده ای ایفا نماید.
تعریف:
تعریف ریسک در انجمن بین المللی اکچوئری IAA عبارت است از احتمال وقوع هر آنچه که بر اهداف سازمان تاثیر می گذارد و با پیامدهای آن و احتمال وقوع آنها سنجیده می شود.
در سال های اخیر به مقوله مدیریت ریسک توجه بیشتری شده است به طوری که اعتقاد بر این است که در صورت عدم پیاده سازی یک نظام جامع مدیریت ریسک در سازمان ها، تحقق برنامه های استراتژیک و کوتاه مدت با موانع مواجه خواهد شد. مدیریت ریسک فرایندی است جامع که به منظور شناسایی و کنترل و به حداقل رساندن تاثیرات و عواقب رویدادهای احتمالی مورد استفاده قرار می گیرد. شرکت بیمه پارسیان نیز با هدف افزایش ارزش ایجاد شده برای ذی نفعان در بلند مدت، ضمن استقرار سیستم مدیریت ریسک سازمانی ERM با اتخاذ رویکرد کل گرایانه، کلیه ریسک های پیش روی خود را به صورت سیستماتیک شناسایی، تحلیل و ارزیابی نموده و با برخورد مناسب با ریسک ها، مدیریت سرمایه و منابع مالی خود را بهینه می نماید و از این طریق موجب افزایش توانگری و تثبیت خود در درازمدت می شود.
کمیته و مدیریت ریسک شرکت بیمه آرمان:
اهم مسئولیتهای کمیته ریسک شرکت بیمه آرمان در راستای اجرایی سازی آیین نامه ۹۳ حاکمیت شرکتی با بررسی دستورالعمل اجرای موضوع ماده ۱۱آیین نامه ۹۳و مستندات ICP8&ICP16 به صورت کلی به شرح ذیل میباشد:
این کمیته مناسب بودن چارچوب مدیریت ریسک را ارزیابی و کنترل کرده و نتایج را به هیئت مدیره گزارش می کند. نظارت بر فرایند مدیریت ریسک،حصول اطمینان از مناسب بودن چارچوب و برنامه مدیریت ریسک،گزارش موارد مواجهه با ریسکهای با اهمیت از مسئولیت های مهم کمیته ریسک محسوب میشود.
در راستای اجرایی سازی وظایف کمیته ریسک جلساتی در شرکت بیمه آرمان برگزار می گردد.
وظایف مدیریت ریسک
اهم مسئولیتهای مدیریت ریسک شرکت بیمه آرمان در راستای اجرایی سازی آیین نامه ۹۳ حاکمیت شرکتی به صورت کلی به شرح ذیل میباشد:
نتایج فرایند شناسایی ریسک
انجمن بین المللی اکچوئری، ریسک شرکت های بیمه را در پنج مقوله اصلی ریسک بیمه گری، ریسک بازار، ریسک اعتباری، ریسک نقدینگی و ریسک عملیاتی به شرح نمودار زیر طبقه بندی کرده است که شرکت بیمه آرمان نیز اقدام به شناسایی ریسک های خود در این دسته بندی نموده است.
شرکت بیمه آرمان پس از شناسایی ریسک های اصلی و تعیین ریسک های با اهمیت، تحلیل و ارزیابی ریسک های شناسایی شده را در دستور کار خود قرار داده است تا پس از آسیب شناسی، روش های برخورد با ریسک های مطروحه را مشخص نماید
روزبه عبادی نمین کد۹۷۷ بیمه آرمان.
شماره تماس ۰۹۱۱۸۰۳۹۲۸۲
معاینات پزشکی اولیه برای متقاضیان بیمه
برای خواندن مقاله بیمه مدیریت ریسک کلیک کنید
1 سوال، الفتی چیست ؟ الفتی در چاپهای اولیه لغتنامه دهخدا که منطبق بر…
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: گسترش استارت آپ ها برای فروش بیمه، ورود نابیمه گران…
مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی با مرور بر انواع…
چه شرکتهایی بیشترین میزان نوآوری در صنعت بیمه را دارند؟ ۸ اینشورتک برتر صنعت بیمه…
راهنمای خلق خدمات بیمه ای جدید ماده 1- محصول بیمهای جدید، پوشش بیمهای…