با بیمه اشخاص خود را بیمه میکنید! اغلب حوادث، بیماری، از کار افتادگی، نقص عضو و در کل تمام حوادثی که برای فرد ممکن است اتفاق بیفتد و بیمه آن را پوشش میدهد جزو بیمه اشخاص است.
این بیمه شامل ۴ بیمه عمر، درمان، مسافرتی و حوادث میشود. بیمه اشخاص دارای دو نوع انفرادی و گروهی است. تمام انواع بیمه اشخاص هر دو حالت انفرادی و گروهی را دارند به جز بیمه درمان که فقط حالت گروهی را دارد و تهیه کردن آن بهصورت انفرادی ممکن نیست.
فرضیه ایجاد بیمههای اشخاص، کاهش آثار اقتصادی (خطرات جانی – مالی) برای خانواده بوده است.
یکی از اهداف اصلی بیمه اشخاص، حمایت از افراد هنگام بروز مشکلات مالی است بهطوری که پس از مرگ یا از کارافتادگی نانآور خانواده، درآمد مشخص و معینی برای بازماندگان جاری خواهد بود.
دیگر مزیت استفاده از بیمهنامههای اشخاص استفاده از آن بهصورت نوعی پسانداز است. این بیمهنامهها براساس شرایط میتوانند جنبه حمایتی یا پسانداز داشته باشند و حتی یک منبع درآمد اضافی برای زمان پیری و از کارافتادگی شخص به حساب آیند.
بیمه عمر یکی از ۴ بیمهای است که در دسته بیمه اشخاص قرار میگیرد. پوششهای اصلی این بیمه، مستمری دوران بازنشستگی و فوت بیمهگزار است. در واقع این بیمه پشتوانهای برای دوران بازنشستگی و از کار افتادگی بیمهگزار یا بازماندگان پس از مرگ وی است. البته اینها تنها پوششهای این بیمه نیستند و پوششهای بیشتری را ارائه میدهد. در ادامه به پوششهای بیمه عمر میپردازیم.
طرحهای مختلف بیمه عمر میتواند تمام اقشار جامعه را شامل شود و برای افراد مختلف انعطافپذیر است.
بیمه عمر که یکی از انواع بیمه اشخاص است، دارای ۴ نوع به شرح زیر است:
این نوع بیمه عمر مدت محدودی دارد. در این مدت محدود اگر بیمهگزار فوت کند، بیمه سرمایه فوت وی را به ذینفعان وی میدهد.
سرمایه فوت یا سرمایه عمر مبلغی است که اگر بیمهگزار فوت کند، به ذینفعانش تعلق میگیرد.
ذینفعان را بیمهگزار در قرارداد بیمهنامه عمر خود تعیین میکند. ذینفعان حتما باید از اعضای درجه اول خانواده باشند.
در این نوع بیمه عمر، سرمایه فوت بعد از مرگ بیمهگزار به ذینفعانش تعلق میگیرد.
در این نوع بیمه اگر بیمهگزار وام گرفته باشد و فوت کند، بیمه بدهیهای وی را پرداخت میکند. این نوع بیمه عمر باعث میشود تا پس از مرگ بیمهگزار، خانواده وی دچار مشکلی در بازپرداخت اقساط نشوند.
این نوع بیمه عمر، شناختهشدهترین و پرطرفدارترین نوع بیمه عمر است. در این نوع بیمه عمر بیمهگزاران برای مدتها مبلغی را سرمایهگذاری میکنند و در مواقع مختلفی برای حل مشکلات از آن استفاده میکنند. این نوع بیمه ممکن است با اسامی متنوعی مثل بیمه عمر و آتیه، بیمه زنان خانهدار، بیمه عمر و پسانداز و… ارائه شوند.
قبلاً به این موضوع اشاره کردیم که در هر شرایطی با هر سطح توان مالی، میتوان صاحب بیمه عمر شد. حق بیمه عمر در هر شرکت بیمه دارای یک میزان حداقل و حداکثر است.
بیمهگزار باید بسته به توان مالی و اولویتهای خود، حق بیمه مناسب را برای خود انتخاب کند.
حق بیمهای که پرداخت میکنید، سرمایه عمر شما را تشکیل میدهد. سرمایه عمر از حق بیمه و ضریب “تشکیل سرمایه بیمه عمر” تشکیل میشود. این ضریب میتواند اعداد متفاوتی باشد. بیمهگزار باید متناسب با شرایط خود، ضریب تشکیل سرمایه بیمه عمر خود را انتخاب کند.
برای مثال اگر بیمهگزاری ضریب تشکیل سرمایه بیمه عمر ۳۰۰ را، که رایجترین ضریب است، انتخاب کند و ماهانه حق بیمه ۵۰ هزار تومان پرداخت کند، سرمایه عمری معادل ۱۵ میلیون تومان دارد. در صورت فوت این ۱۵ میلیون تومان به ذینفعان بیمهگزار تعلق میگیرد.
نکته قابل توجه این است که این ۱۵ میلیون تومان از همان روزی که بیمهگزار شروع به پرداخت حق بیمه میکند، برای او محفوظ است.
البته این مقدار حق بیمه میتواند سالانه افزایش یابد. پارامتری به نام درصد افزایش سالانه حق بیمه وجود دارد که درصورتیکه بیمهگزار بخواهد حق بیمه خود را سالانه افزایش دهد، میتواند عددی را بهعنوان میزان درصد افزایش سالانه حق بیمه انتخاب کند. میزان این افزایش کاملاً انتخابی و بستگی به بیمهگزار دارد. این افزایش سالانه برای مقابله با نرخ تورم طراحی شده است و منجر به افزایش سرمایه عمر بیمهگزار میشود.
بیمه عمر علاوه بر اینکه بهعنوان یک بیمه پوششهایی دارد، منبعی برای سرمایهگذاری و پسانداز محسوب میشود. به این پسانداز “ارزش بازخریدی” میگویند. از ابتدای قرارداد بیمه عمر، سود تضمینی و مشارکت منافع به شما تعلق میگیرد.
بسته به قوانین شرکت بیمه، در هر بیمه عمر سودی به سرمایه اندوخته شده بیمهگزار تعلق میگیرد که آن را سود تضمینی مینامند. میزان این سود به این صورت است که ابتدا از مقدار مشخصی شروع میشود سپس ظرف چند سال مقدار آن کمتر شده و روی عددی ثابت باقی میماند. برای مثال در دو سال اول ۱۶%، سال سوم ۱۴% و سال چهارم و بعد از آن ۱۰% سود تضمینی میتواند داشته باشد.
حوادث و مشکلاتی که ممکن است تحت پوشش بیمه حوادث قرار گیرد به شرح زیر است:
این بخش از بیمه حوادث مانند بیمه عمر است. در صورت فوت بیمهگزار در اثر حادثهای که تحت پوشش بیمه حوادث باشد، سرمایهای بهعنوان سرمایه فوت به ذینفعان بیمهگزار تعلق میگیرد. البته این سرمایه بسیار کمتر از سرمایهای است که بیمهگ
ار در بیمه عمر دریافت میکند.
ذینفعان نیز مانند بیمه عمر، اعضای درجه یک خانواده بیمهگزار هستند که بیمهگزار میتواند از بین آنها ذینفعان بیمه حوادث خود را انتخاب کند.
در صورت بروز نقص عضو، بیمه حوادث به بیمهگزار غرامت پرداخت میکند. بسته به اینکه نقص کدامیک از اعضای بدن اتفاق افتاده باشد، درصد پرداخت غرامت شرکت بیمه متفاوت است. موارد نقص اعضای بدن و درصد غرامت هریک در بیمهنامه حوادث بهطور کامل ذکر شده است.
بیمه حوادث هزینههای پزشکی ناشی از بروز حوادثی را که تحت پوشش این بیمه است، پوشش میدهد. این هزینهها در بیشترین حالت، معادل درصدی از سرمایه فوت یا نقص عضو کامل است.
درصورتیکه بیمهگزار در اثر حادثهای که تحت پوشش بیمه حوادث باشد دچار از کار افتادگی موقت شود بهطوریکه نتواند به کار سابق خود ادامه دهد، از طرف این بیمه میتواند غرامتی روزانه بابت از کار افتادگی موقت خود دریافت کند.
مبلغ پرداختی از طرف شرکت بهصورت درصدی از سرمایه فوت یا نقص عضو است.
بیمه حوادث میتواند دارای تعرفههای مختلفی باشد و بسته به نوعی که بیمهگزار انتخاب کند، تعهد مالی پوششهای آن متفاوت است. برای مثال بیمه حوادث ملت دارای سرمایههای فوت ۵ میلیونی، ۱۰ میلیونی و…
روزبه عبادی نمین کد ۹۷۷ بیمه آرمان
شماره تماس ۰۹۱۱۸۰۳۹۲۸۲
1 سوال، الفتی چیست ؟ الفتی در چاپهای اولیه لغتنامه دهخدا که منطبق بر…
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: گسترش استارت آپ ها برای فروش بیمه، ورود نابیمه گران…
مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی با مرور بر انواع…
چه شرکتهایی بیشترین میزان نوآوری در صنعت بیمه را دارند؟ ۸ اینشورتک برتر صنعت بیمه…
راهنمای خلق خدمات بیمه ای جدید ماده 1- محصول بیمهای جدید، پوشش بیمهای…