بیمه آرمان

مازاد مالی در بیمه شخص ثالث

مازاد مالی در بیمه شخص ثالث

مازاد مالی در بیمه شخص ثالث ، خسارتی را که بیشتر از حداقل خسارت‌ تحت پوشش می باشد را جبران می کند. در این بخش به توضیحاتی در این رابطه می‌پردازیم.

مازاد مالی

مازاد مالی در بیمه شخص ثالث، مابه التفاوت حداقل خسارت‌ های مالی قابل پرداخت و خسارتی که باید پرداخت گردد را جبران می کند. یعنی باتوجه به اینکه در این بیمه سقفی برای پرداخت خسارات وجود دارد. مازاد خساراتی را که باید خود شخص مقصر بپردازد، بیمه پرداخت می نماید. لذا با توجه به هزینه بالای خسارت ها، نیاز است این مازاد را نیز با پرداخت حق بیمه بیشتر، تحت پوشش بیمه قرار داد.

مازاد مالی چیست

مازاد مالی در بیمه شخص ثالث بدان جهت اهمیت دارد. که در بیمه شخص ثالث، سقفی را برای جبران خسارات در نظر گرفته اند. به طوریکه حداقل پوشش بیمه ای برای خسارات بدنی، معادل دیه یک فرد در ماه های حرام و برای خسارت مالی دو و نیم درصد خسارات بدنی می باشد. این دیه نیز سالانه با توجه به تورم و … تعیین میگردداگرچه در قوانین جدید، دیه زن با مرد تفاوتی ندارد. در بیمه شخص ثالث دیه فوت، بستری و نقص عضو تحت  پوشش است. اما به هر صورت اگر مقدار خسارات مالی بیش از مقادیر تحت پوشش باشد، باید خود بیمه گذار جبران نماید.

بنابراین وقتی در تصادفاتی که فوتی و خسارات مالی زیاد است. اگر  شخص بیمه گذار سقف تعهدات را بالا نبرده باشد. قطعا دچار مشکل می گردد. در همین راستا به مازاد مالی در بیمه شخص ثالث توجه ویژه ای می شود.

میزان خسارت قابل جبران در بیمه

در سال ۱۴۰۱ دیه در ماه های حرام یعنی محرم و ذی حجه و رجب،  ۸۰۰ میلیون تومان است و در سایر ماه های سال مبلغ دیه، ۶۰۰ میلیون تومان می باشد. لذا حداقل پوشش بیمه شخص ثالث برای خسارات جانی، ۸۰۰ میلیون تومان می باشد. شرکت بیمه نیز با توجه به تعداد مجاز سرنشینان خودرو که بر روی کارت ماشین درج شده است. این خسارات را جبران می نماید. لذا در صورت آسیب جانی به سرنشینان، دیه آنها پرداخت می گردد. اما در صورت آسیب رسیدن به نفرات بیشتری در تصادفات، شرکت بیمه تعهدی در قبال پرداخت خسارت ندارد. به همین دلیل، در گام اول لازم است هنگام خرید بیمه نامه، به تعداد افرادی که دیه برای ایشان پرداخت می گردد، توجه شود. البته صندوق تامین خسارات جانی این خسارات را جبران می نماید.

شرکت‌های بیمه معمولا تا ۱۰ نفر را برای خسارات جانی تحت پوشش قرار می دهند. البته خسارات جانی راننده نیز، توسط بیمه قابل جبران است. ولی نیاز به بیمه حوادث راننده دارد. اما در خسارات مالی، بدین گونه نیست و خسارات بالای مقدار تحت پوشش، باید توسط خود شخص جبران گردد.

مازاد مالی در سال ۱۴۰۱

امسال با توجه به میزان دیه ۸۰۰ میلیون تومانی، ۲.۵ درصد این مقدار ۲۰ میلیون تومان می باشد. اما سقف تعهداتی که به عنوان مازاد مالی در بیمه شخص ثالث در نظر گرفته میشود. تا ۴۰۰ میلیون تومان می باشد. لذا با افزایش سقف تعهدات و مازاد مالی در بیمه شخص ثالث، مبالغ اضافی  را می توان  تحت پوشش قرار داد. البته لازم به ذکر است برای تحت پوشش دادن مازاد مالی در بیمه شخص ثالث، باید حق بیمه بیشتری پرداخت گردد. اما با توجه به هزینه بالای تعمیرات و قطعات خودرو، به طبع چنین آینده نگری ارزش حق بیمه اضافی را دارد.

روزبه عبادی نمین کد۹۷۷ بیمه آرمان

شماره تماس ۰۹۱۱۸۰۳۹۲۸۲

بیمه با شما

برای خواندن مقاله بیمه مازاد مالی کلیک کنید

website manager

Share
Published by
website manager

Recent Posts

۱ سوال، الفتی چیست ؟

1 سوال، الفتی چیست ؟   الفتی در چاپهای اولیه لغت‌نامه دهخدا که منطبق بر…

4 ماه ago

صنعت بیمه در جهان در حال تحول و رقابتی شدن است

رئیس کل بیمه مرکزی گفت: گسترش استارت آپ ها برای فروش بیمه، ورود نابیمه گران…

5 ماه ago

کاربرد فناوری های نوین در صنعت بیمه

      صنعت بیمه، یکی از قدیمی ترین صنایع در جهان است و بر…

5 ماه ago

انواع فعالیت های نوین بیمه ای در صنعت بیمه جهان

      مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی با مرور بر انواع…

5 ماه ago

۸ اینشورتک برتر صنعت بیمه جهان

چه شرکت‌هایی بیشترین میزان نوآوری در صنعت بیمه را دارند؟ ۸ اینشورتک برتر صنعت بیمه…

5 ماه ago

راهنمای خلق خدمات بیمه ای جدید

راهنمای خلق خدمات بیمه ای جدید     ماده 1- محصول بیمه‌ای جدید، پوشش بیمه‌ای…

5 ماه ago