پس از موافقت مجلس در سال ۱۳۸۷ و با تأیید شورای نگهبان، بیمه شخص ثالث از حالت اختیاری به اجباری تغییر پیدا کرد. این قانون بهدلیل منفعت مردم تصویب شد؛ زیرا رانندگان پس از خرید بیمه شخص ثالث، در برابر حوادث احتمالی پشتوانهای پیدا میکنند. بر اساس قانون جدید، امکان انتقال بیمه شخص ثالث از فروشنده ماشین به خریدار وجود ندارد. صاحبان جدید خودروهای کارکرده، پس از انتقال مالکیت باید برای بیمه جدید اقدام کنند.
موثرترین عامل در هزینه بیمه شخص ثالث، رقم دیه اعلام شده توسط قوه قضائیه است. این رقم در هر سال تغییر میکند، بنابراین باید اطلاعات جدید را از منابع معتبر دریافت کرد. پوشش بیمه شخص ثالث که به دو دسته مالی و جانی تقسیم میشود مزایای متنوعی دارد:
• پوشش جانی: خساراتی از جمله نقص عضو (دائمی یا موقت)، فوت و هزینههای درمانی ناشی از تصادف را تحت پوشش قرار میدهد. کلیه این موارد با توجه به نرخ دیهای که قوه قضائیه تعیین کرده توسط شرکت بیمه پرداخت میشود.
اگر در روز حادثه نتوانید خودروی آسیب دیده را تعمیر کنید، یا به راننده مقابل خسارت جانی وارد کنید؛ شرکت بیمه کلیه غرامتها را بر اساس مفاد بیمهنامه پرداخت خواهد کرد.
آیا شخصی که بهندرت از ماشین خود استفاده میکند باید به اندازه یک راننده تاکسی حق بیمه شخص ثالث را پرداخت کند؟ جواب این سوال منفی است؛ زیرا در برآورد هزینه بیمه شخص ثالث، کاربری خودرو نیز درنظر گرفته میشود. خودروهای تاکسی و آژانس، آمبولانسهای حمل خون، ماشینهای آتشنشانی، خودروهای صنعتی و بارکش و وسایل نقلیه متعلق به نهادها و سازمانها بیشتر از ماشینهای با کاربری عادی در معرض تصادف قرار دارند. بنابراین حق بیمهای که ملزم به پرداخت آن هستند، ۱۵٪ الی ۲۰٪ بیشتر است.
اگر رانندگان در طی زمان قرارداد بیمه شخص ثالث دچار سانحه و تصادف نشوند، شرکت بیمه نیز غرامتی به آنها پرداخت نمیکند. در نتیجه این خودروها از تخفیف عدم خسارت برخوردار میشوند. این تخفیف به کلیه کاربران عادی و خودروهای تاکسی و آژانس تعلق میگیرد. حتی اگر بیمه اقساطی خودرو داشته باشید و هر ماه هزینه بیمه شخص ثالث را پرداخت کنید نیز تخفیف عدم خسارت را دریافت خواهید کرد. فقط باید تلاش کنید با رانندگی اصولی، سرعت مجاز و رعایت قوانین، حادثهای برای خودروی شما اتفاق نیافتد.
شرکتهای بیمه دارای خدمات متنوعی هستند. مثلا بیمه شخص ثالث خودروها به صورت روزشمار، ماهیانه و یک ساله قابل انجام است. نکته حائز اهمیت این است که بهدلیل ریسک بالای بیمههای کوتاه مدت، خرید بیمه یکساله مقرونبهصرفهتر است. به این معنی که اگر بیمه شخص ثالث شش ماهه خریداری کنید، از نصف قیمت بیمه یک ساله بیشتر خواهد بود. توصیه شرکتهای بیمه این است که برای برخورداری از قیمتهای ارزانتر، مدت اعتبار یک ساله را انتخاب کنید.
بیمه شخص ثالث از جمله بیمههای اجباری است که رانندگان موظف به انجام آن هستند، بنابراین در صورت تخطی از قانون، جریمههایی متوجه صاحبان خودرو خواهد شد. پس از اعلام نرخ دیه توسط قوه قضائیه در هر سال، قیمت بیمه شخص ثالث تعیین میشود. البته باید نوع کاربری خودرو و نرخ بیمه در هر ماه را نیز در نظر داشت. اگر پس از اتمام قرارداد بیمه اقدام به تمدید آن نکرده یا بعد از تحویل خودرو برای خرید بیمه شخص ثالث اقدام نکنید؛ به ازای هر روز عقب افتادگی، ملزم به پرداخت جریمه هستید. قیمت جریمه دیرکرد بر اساس نوع خودرو تعیین میشود. بدیهی است هر چه ماشین مدل بالاتر باشد، مبلغ جریمه نیز بیشتر است. غرامت عقب افتادگی تا ۳۶۵ روز محاسبه میشود، بنابراین هزینه دیرکرد پنج سال و یک سال باهم برابر است.
برای انجام بیمه شخص ثالث در قدم اول باید به نرخ تعیین شده توسط قوه قضائیه توجه کنیم. نرخ دیه در هر سال با توجه به میزان تورم و شرایط اقتصادی کشور تغییر میکند. همچنین ماههای سال نیز در نرخ حق بیمه پایه تاثیرگذارند. در ماههای حرام (محرم، رجب، ذیالقعده و ذیالحجه) نرخ دیه و حق پایه بیمه بیشتر از مابقی ماههای سال است. بهعنوان مثال در سال ۱۴۰۰ اگر تصادف منجر به فوت اتفاق بیفتد، رقم دیه در ماههای حرام ۶۴۰ میلیون و در ماههای عادی ۴۸۰ میلیون تومان است.
امروزه اکثر افراد ترجیح میدهند کارهای خود را از طریق اینترنت انجام داده و در زمان صرفهجویی کنند. برای استعلام بیمه شخص ثالث یا تمدید و خرید آن نیازی به مراجعات حضوری نیست. بلکه بهجای اتلاف وقت در مراکز ارائه دهنده بیمه و ایستادن در صفهای طولانی، بهتر است آسانترین روش را بهکار بگیرید. بیمه با شما یکی از معتبرترین سایتهایی است که رانندگان برای انجام امور مرتبط با خودرو، میتوانند به آن مراجعه کنند. رابط کاربری سایت بسیار ساده است، بنابراین یک امتیاز برای افرادی است که آشنایی چندانی با اینترنت ندارند. با مراجعه به نشانی بیمه با شما بهسادگی برای استعلام و تمدید بیمه اقدام کنید.
در این مقاله با دلایل انجام بیمه شخص ثالث، مزایا و فاکتورهای تأثیرگذار آن آشنا شدیم. گفتیم که برآورد هزینه بیمه شخص ثالث در هر سال نسبت به سال قبل متفاوت است و پس از در نظر گرفتن نرخ دیه آن سال، نوع کاربری خودرو و حق پایه بیمه میتوان نرخ تمام شده آن را محاسبه کرد.
روزبه عبادی نمین کد۹۷۷ بیمه آرمان
شماره تماس ۹۰۱۱۸۰۳۹۲۸۲
برای خواندن مقاله تاثیر بیمه مرکزی درنرخ بیمه ثالث کلیک کنید
1 سوال، الفتی چیست ؟ الفتی در چاپهای اولیه لغتنامه دهخدا که منطبق بر…
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: گسترش استارت آپ ها برای فروش بیمه، ورود نابیمه گران…
مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی با مرور بر انواع…
چه شرکتهایی بیشترین میزان نوآوری در صنعت بیمه را دارند؟ ۸ اینشورتک برتر صنعت بیمه…
راهنمای خلق خدمات بیمه ای جدید ماده 1- محصول بیمهای جدید، پوشش بیمهای…