بیمه شخص ثالث بیمه اجباری است و هر شخصی که اتومبیل یا وسیله نقلیه دارد میبایست نسبت به بیمه کردن آن اقدام نماید. بد نیست اگر قبل از بیمه کردن وسیله نقلیه خود قوانین بیمه شخص ثالث را مطالعه نموده و با اطلاعات صحیح، این کار را انجام دهید. هرآنچه در این راهنما ذکر شده است، منعکس کنندهی الزامات مندرج در قوانین بیمه شخص ثالث است. در صورت عدم رعایت این قوانین، ممکن است پلیس یا مأموران، خودروی شما را اعمال قانون کنند. در این مقاله قوانینی که آورده شده است، مربوط به قوانینیست که در سال ۱۴۰۱ بیمه مرکزی و سایر مراجع مربوط برای بیمه شخص ثالث تصویب کردهاند. برای اطلاع از این قوانین در ادامه ما را دنبال کنید.
رونمایی از قانون جدید بیمه شخص ثالث که تغییرات زیادی را در قالب کاری خود اعمال نموده و قصد دارد کلید واژهی اصلی این مقاله شود و به شما قوانینش را دیکته کند:
این تغییرات را میخوانید:
نکته ای با اهمیت:
حال بیاییم و فرض کنیم وضعیت اقتصادی فرد را درمانده نکرده و وی صاحب دو خودرو باشد،همچنین پلاک و خودرو نیز به نام خود فرد باشد، در این صورت تکلیف چیست؟
من باب این سوال میتوان گفت: در این حالت مالک خودرو میتواند تخفیف یکی از خودرو ها را به دیگر خودروی خویش منتقل کند.در چنین حالتی رویدادی را مشاهده خواهد کرد که در آن تخفیف بیشتر برای خودرو در نظر گرفته شده و در واقع تخفیفات زیر بال و پر خودرو را میگیرد!
با توجه به خبری که در روز ۲۵ تیر ۱۴۰۲ اعلام شد و مطابق ماده ۴۸ قانون بیمه شخص ثالث، از این تاریخ به بعد، صدور کارت و سهمیه سوخت برای وسایل نقلیه، منوط به داشتن بیمه نامه شخص ثالث است. از طرفی با توجه به تاثیر و اهمیت وسایل نقلیه سنگین و نقشی که این وسایل در جابجایی مسافر، بار و حوادث رانندگی دارند، ضرورت داشتن بیمه نامه شخص ثالث، برای این گروه بیش از سایرین است.
در مورد ماده ۴۸ قانون بیمه شخص ثالث باید به موارد زیر توجه کنید:
در ۱۷ تیر ۱۴۰۲، قانون جدیدی برای صدور بیمهنامه شخص ثالث وضع شد. بر اساس این قانون صدور بیمهنامه شخص ثالث به شرط پرداخت عوارض آزادراهی است. این قانون برای این وضع شده است که، بیمه مرکزی در وصول آزادراهی و بزرگراهی کمک کند. در صورت پرداخت نکردن عوارض آزادراهی، کد یکتای بیمهنامه در سامانه سنهاب صادر نمیشود و بیمهنامه خریداری شده فاقد اعتبار است.
هنگام خرید بیمه شخص ثالث احتمالاً این سوال که آیا برای بیمه ماشین گواهینامه لازم است یا خیر، برای خیلیها مطرح میشود. اگر ابتدای این مقاله را خوانده باشید، به این موضوع اشاره کردیم که در قوانین بیمه شخص ثالث که اخیرا بیمه مرکزی به روز رسانی کرده است، میبایست اطلاعات گواهینامه به طور کامل ثبت شود. براساس این قانون، زمان خرید بیمه شخص ثالث، میبایست به این نکته توجه کنید که بیمهگر اطلاعات گواهینامهتان را در بیمهنامه ثبت نماید تا بعدها دچار مشکل نشوید.در واقع این قانون به منظور شخصی سازی (راننده محور کردن) بیمه شخص ثالث صورت میگیرد.
این عمل به این خاطر صورت میگیرد تا تخفیف عدم خسارت برای همه رانندگان محاسبه شود. در صورت بروز هرگونه تصادف و خسارات احتمالی تنها رانندهی مقصر اعمال قانون میگردد.
همان طور که میدانید، رانندگی بدون گواهی نامه در قانون جرم محسوب میشود. همچنین بیمهنامه شخص ثالث برای افراد فاقد گواهی نامه هیچ خساراتی را جبران نمیکند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد، میتوانید مقاله رانندگی بدون گواهی نامه را مطالعه نمایید.
معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در روز ۲۹ آذر ۱۴۰۱ در پیامکی قانون جدید در مورد بیمه شخص ثالث را اعلام کرد. براساس این قانون در صورت بروز حادثه با وسیله نقلیه موتوری فاقد بیمهنامه شخص ثالث، علاوه بر پرداخت خسارت، مالک به پرداخت جزای نقدی تا ۲۰ درصد مجموع خسارت بدنی وارده ملزم خواهد شد.
متن پیام به صورت مستقیم حاوی این متن است: «در صورت بروز حادثه با وسیله نقلیه موتوری فاقد بیمهنامه شخص ثالث، علاوه بر پرداخت خسارت، مالک به پرداخت جزای نقدی تا ۲۰ درصد مجموع خسارت بدنی وارده ملزم خواهد شد. ارائه خدمات نقل و انتقال، اخذ کارت سوخت، همکاری با موسسات حمل و نقل بار و مسافر، به این قبیل وسایل نقلیه ممنوع است.»
همانطور که میدانید بیمه شخص ثالث یک بیمه اجباری برای وسایل نقلیه موتوری است. تمامی افرادی که تاریخ بیمه شخص ثالث وسیله نقلیه آنها منقضی شده است یا بیمه شخص ثالث ندارند بهتر است هر چه سریعتر نسبت به تهیه و خرید بیمه شخص ثالث اقدام کنند.
فرض کنید اطلاعات گواهینامه شما ثبت شده باشد و زمانی تصادف رخ دهد که خودروی شما دست فرد دیگری باشد؛ بیمه شخص ثالث، برای راننده غیر مالک هیچ تفاوتی در پرداخت خسارت قائل نیست و آن را به صورت کامل پرداخت میکند. این قانون وارد شده صرفا برای همان موضوع راننده محور شدن یا شخصی سازی تخفیفات بیمه شخص ثالث وضع شده است.
رانندگان به قانون قبلی تخفیف بیمه شخص ثالث معترض بودند!!! حال چرا؟ مدتی پیش رانندگان معترض بودند که چرا باید با یک خسارت تمامی تخفیفاتشان را از دست بدهند؟ یعنی برای یک اشتباه این همه تاوان دارد؟ این عدالت است؟ خبرخوشی در تغییرات جدید قوانین بیمه شخص ثالث داریم:
روزبه عبادی نمین کد ۹۷۷ بیمه آرمان
شماره تماس 09118039282ب
1 سوال، الفتی چیست ؟ الفتی در چاپهای اولیه لغتنامه دهخدا که منطبق بر…
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: گسترش استارت آپ ها برای فروش بیمه، ورود نابیمه گران…
مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی با مرور بر انواع…
چه شرکتهایی بیشترین میزان نوآوری در صنعت بیمه را دارند؟ ۸ اینشورتک برتر صنعت بیمه…
راهنمای خلق خدمات بیمه ای جدید ماده 1- محصول بیمهای جدید، پوشش بیمهای…