جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
3638241

فرصتها و چالشهای بهرهگیری از پهپاد در فرایندهای صدور بیمهنامه و پرداخت خسارت

فرصتها و چالشهای بهرهگیری از پهپاد در فرایندهای صدور بیمهنامه و پرداخت خسارت

تغییر شکل استفاده از ابزارها در کسب وکارهای امروز دنیا به امری رایج تبدیل شده ا ست. رشد سریع فناوری منجر به تولید انبوهبسیاری از ابزارهای نوین اینترنت اشیا، ازجمله پهپادها شده است. هواپیمای بدون سرنشین یا پهپاد نوعی هدایت پذیر از راه دور بدوننیاز به خلبان است که میتواند به تجهیزات و محموله های مختلفی مجهز گردد.امروزه پهپاد به یکی از ابزارهای کارا و ضروری در بسیاری از صنایع، از جمله صنعت بیمه بدل گشته است. استفاده از این تکنولوژی،موجب افزایش دقت، صحت و سرعت در فرایندهایی نظیر کارشناسی بازدید و ارزیابی خسارت میگردد.در این مقاله، تلاش شده ضمن بررسی پژوهشهای پیشین و استخراج آیتم های کاربردی بهره گیری از تکنولوژی پهپاد، فرصتهایمختلف مبتنی بر پتانسیلهای کاربردی آن، در فرایندهای صدور بیمه نامه و پرداخت خسارتهای بیمه ای شناسایی و دسته بندیشوند. در ادامه، چالشها و موانع موجود در مسیر بهره گیری از این وسایل، بررسی شده و راهکارهای رفع این موانع و مدیریتریسک های مرتبط با آن بیان میگردد. همچنین با عنایت به ماموریت اصویل شرکتهای بیمه، در پذیرش و مدیریت ریسک هایجامعه، لزوم ارزیابی و مدیریت «ریسک پهپادها» توسط بیمه گران، نیز در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است. استفاده از کوادکوپتر 760x410 1

پهپادها ابزاری پرهزینه اما مناسب برای ارزیابی خسارت‌های بزرگ در صنعت بیمه

چابک‌آنلاین، زهرا نامداری، پهپادها می‌توانند روی ساختمان‌ها و مناظر به پرواز درآیند و تصاویر دقیقی از ساختمان‌ها، سازه‌ها و محیط بگیرند و با بررسی مناطقی که کارشناسان صنعت بیمه به سادگی نمی‌توانند به آنها دسترسی پیدا کنند یا دسترسی به آن خطر قابل توجهی برای ارزیابان خسارت ایجاد می‌کند، امور را تسهیل می‌کنند.

پهپادها در ارزیابی خسارت‌های با گستردگی بالا و یا مناطقی که ارزیابان خسارت بیمه امکان حضور در آن منطقه به واسطه خسارت ایجاد شده را ندارد، کمک کننده هستند.

برای بررسی خسارت های در ارتباط با بیمه دریایی، مانند آسیب بدنه، روبناها و محموله کشتی، مفید و کارآمد هستند.

ناگفته نماند که استفاده از پهپادها در صنعت بیمه دنیا محدود به ارزیابی خسارت نیست.

ساده‌تر اینکه از پهپادها می‌توان برای بررسی و بازرسی تاسیسات فنی مانند توربین های بادی، بررسی مناطق غیرقابل دسترس مانند بازرسی مخازن نفت، اندازه گیری ساختمان‌ها و تأسیسات و  رصد مناطق در معرض خطر بلایای طبیعی در راستای ارزیابی و مدیریت ریسک استفاده کرد.

دراین بین، به نظر می‌رسد که استفاده از پهپادها بعنوان ابزاری جدید در برخی از صنایع ایران هم مورد توجه قرار گرفته است.

به تازگی کامبیز عباسی، رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، از رشد تقاضا و کاربری پهپادها در بخش کشاورزی و عرضه ۶۵ نوع پهپاد کشاورزی توسط ۱۲ شرکت در کشور در راستای هوشمندسازی بخش کشاورزی خبر داده است.

درصنعت بیمه بازرگانی اما استفاده از پهپادها با دیدگاه های متفاوت روبرو است.

عده ای از فعالان صنعت بیمه معتقدند که چه بخواهیم یا نخواهیم تکنولوژی درهر صنعتی باید وارد شود.

صنعت بیمه هم جدا از بقیه صنایع نیست بنابراین باید بررسی کنند که ابزاری همچون پهپاد تا چه میزان می‌تواند در ارزیابی خسارت در صنعت بیمه کمک کننده باشد.؟

در زاویه دیگر، برخی معتقدند که استفاده از این ابزار به دلیل هزینه‌ای که به بیمه‌گر برای گرفتن مجوز و استخدام تیم فنی تحمیل می‌کند کارساز و مقرون به‌صرفه نیست.

فراموش نکنیم که ایران بعنوان یکی از کشورهای دارای ریسک بالای خطرات طبیعی همچون سیل و زلزله مطرح  است.

یک کارشناس رسمی ارزیاب خسارت در گفتگو با چابک‌آنلاین اذعان داشت که ۴ سال قبل سیلاب راه دسترسی خطوط انتقال آبی که قطر بزرگی داشت را شسته بود و امکان بازدید حضوری از مسیر وجود نداشت به همین دلیل درخواست بازدید با استفاده از پهپاد داده شد و برای اولین بار در ایران برای پروژه های طولی از پهپاد استفاده شد.

” علیرضا بیات”، با اشاره به حادثه زلزله قطور، گفت: در این حادثه هم برای شناسایی میزان آسیب و عکس‌های هوایی از پهپاد استفاده شد.

این کارشناس رسمی ارزیاب خسارت، افزود: در یک سیلاب که در جنوب کشور رخ داد و خطوط انتقال گاز باعث آب ماندگی و آسیب به ده‌ها هزار هکتار مزارع و گندم زارها شده بود؛ این حادثه به مستندسازی نیاز داشت زیرا در زمینی که سیلابی است نمی‌شود به صورت زمینی پیمایش کرد به همین دلیل برای ۲۰ کیلومتر از آن از پهپاد استفاده شد.

بیات اذعان داشت که برای خسارت‌های کلی مانند سیل و زلزله و مدیریت بحران در ریزش پل‌ها و بسته شدن جاده‌ها استفاده از پهپادها در آنالیز اولیه شناسایی میزان آسیب دیدگی مفید است اما برای خسارت‌های موردی هنوز در صنعت بیمه جا نیافتاده و  بیمه‌گر بر روی استفاده از پهپاد تاکید ندارد.

روزبه عبادی نمین کد۹۷۷ بیمه آرمان

شماره تماس ۰۹۱۱۸۰۳۹۲۸۲

بیمه با شما

طراحی سایت ومیزبانی وب در کلاب هاست

برای خواندن مقاله کلیک کنید

 

امتیاز دهی
4.5/5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *