بازگشت به صفحه اصلی

بیمه آرمان
654055_927

امکان تغییر صندوق بازنشستگی در نظام اداری ایران

امکان تغییر صندوق بازنشستگی در نظام اداری ایران

تغییرات ایجادشده در شرایط اجتماعی و اقتصادی کشور و جابجایی نیروی کار در حوزه های متفاوت کاری موجب ضرورت انتقال سوابق بیمه ای بین صندوق بازنشستگی بیمه های اجتماعی که به اقشار متفاوت کاری خدمات می دهند گردیده است. انتقال از صندوق بازنشستگی به صندوق بازنشستگی دیگر چه به صورت ارادی و چه به صورت غیرارادی دارای آثار فراوانی است که می توان از نظر حقوق استخدامی کارمندان و منافع دستگاه های اداری بدان نگریست. در این حوزه علاوه بر متون قانونی، بررسی آرای دیوان عدالت اداری دارای اهمیت خاصی می باشد. هدف اصلی پژوهش حاضر تحلیل حقوقی امکان تغییر صندوق بازنشستگی در نظام اداری ایران با نگاهی به رویه ی دیوان عدالت اداری است. با توجه به ویژگی خاص مطالعات حقوقی در این مقاله از روش تحلیلی توصیفی استفاده شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که به دلیل شرایط متفاوت قانونی، انتقال سوابق بیمه ای از صندوقی به صندوق دیگر با محدودیت ها و موانعی روبرو است. بررسی قوانین و مقررات پراکنده در زمینه ی نقل وانتقال سوابق بیمه ای و نگاهی به رویه ی دیوان عدالت اداری گویای این امر است که مسئله ی اصلی در این زمینه، امکان یا عدم امکان انتقال سوابق بیمه ای است. در متون مختلف آنچه به عنوان حالت اولیه و اصلی در تغییر صندوق بازنشستگی مطرح می باشد تغییر اجباری در نتیجه ی اموری مانند تغییر دستگاه خدمتی است و در موارد محدود و استثنائی امکان ارادی تغییر به رسمیت شناخته شده است. نکته ی مهم دیگر در این خصوص تعیین مسئول پرداخت مابه التفاوت حق بیمه ای است که بین دو صندوق جابجا می شود که با توجه به قابل توجه بودن آن اهمیت دوچندان می یابد. این تکلیف در مواردی بر عهده ی فرد ذی نفع  و در برخی حالات بر عهده ی دولت است. با توجه به نکات یادشده، ضرورت اخذ رویه ی واحد توسط مقنن در خصوص نقل وانتقال سوابق بیمه ای به نحوی که رفع مشکلات بیمه شدگان و صندوق ها را در پی داشته باشد ضروری به نظر می رسد.امکان تغییر صندوق بازنشستگی در نظام اداری ایران

انواع بازنشستگی

این وکیل دادگستری با بیان اینکه بازنشستگی اجباری در پایان زمان اشتغال کارمندان، بیشترین موارد بازنشستگی را شامل می‌شود، می‌گوید: قانونگذار برای تمامی این موارد شرایطی را پیش‌بینی کرده است. در قانون استخدام کشوری مصوب سال ۱۳۴۵ معیار بازنشستگی را سن اعلام کرده بودند، به این صورت که کارمندی که به سن ۶۵ سالگی برسد، اداره مکلف است وی را بازنشسته کند، اما در ماده ۱۰۳ قانون جدید، این موضوع را تغییر داده و به گونه‌ای بیان کرده‌اند که معیار بازنشستگی اجباری ۳۵ سال سابقه کاری کارمند است.

وی از یک تغییر در قوانین جدید هم سخن می‌گوید: در قانون مدیریت خدمات کشوری، سابقه کار همراه با سن در نظر گرفته شده است؛ یعنی افراد با ۳۵ سال سابقه کاری و ۶۰ سال سن در مشاغل تخصصی و ۳۵ سال سابقه کاری و ۶۵ سال سن در مشاغل غیرتخصصی بازنشسته می‌شوند.

اما در مشاغل خاص مانند هیأت علمی دانشگاه‌ها و قضات دیوان عالی کشور سن بازنشستگی می‌تواند تا ۷۰ سال هم باشد. به گفته رستمی، بازنشستگی اختیاری یا از سوی کارمند یا از سوی مرکز و اداره‌ای که کارمند در آن مشغول به کار است انجام می‌شود و معیار‌های آن در قوانین پیش‌بینی شده است.

بازنشستگی ناشی از تخلف اداری

رستمی در توضیح نوع دیگری از بازنشستگی به نام «بازنشستگی قهری» می‌گوید: این نوع از بازنشستگی ناشی از تخلف اداری است که به عنوان یکی از مجازات‌های اداری در ماده ۹ قانون تخلفات اداری پیش‌بینی شده است. البته در این قانون بیان شده است که این نوع بازنشستگی، با تقلیل یک یا دو گروه صورت می‌گیرد؛ یعنی ضمن اینکه کارمند بازنشسته می‌شود، یک یا دو گروه خدمت او هم تقلیل پیدا می‌کند که در این حالت، مجازات کارمندان زن را با ۲۰ سال و کارمندان مرد را با ۲۵ سال سابقه کاری متناسب با تخلف وی اعمال می‌کنند. این موضوع به عنوان نوعی مجازات، قابلیت اعتراض در تجدیدنظرخواهی و نهایتاً دیوان عدالت اداری را دارد.

وی در خصوص بازنشستگی پیش از موعد هم می‌گوید: در این زمینه، قانونی موقتی وجود داشت که دوباره تمدید شد که طبق آن، کارمندان با ۵ سال ارفاق، پیش از موعد بازنشسته می‌شوند. قانون اولیه به این صورت بود که ۵ سال سابقه را به سوابق آن شخص می‌افزودند و فرد با ۳۰ سال سابقه خدمت یا ۳۰ روز حقوق بازنشسته می‌شد.

اما با اصلاحاتی که در قانون امسال انجام شده است، با هر میزان سابقه خدمت، فرد می‌تواند بازنشسته شود و حقوق او بر اساس سابقه خدمت او تعیین می‌شود؛ یعنی اگر شخصی ۲۵ سال سابقه خدمت داشته باشد، به میزان ۲۵ روز حقوق بازنشستگی پیش از موعد دریافت می‌کند. نوعی دیگر ارفاق برای بانوان و جانبازان و همچنین افرادی که دارای مشاغل سخت و زیان‌آور هستند، این است که این افراد با ۵ سال ارفاق بازنسشته می‌شوند.

روزبه عبادی نمین کد۹۷۷ بیمه آرمان

شماره تماس ۰۹۱۱۸۰۳۹۲۸۲

بیمه با شما

طراحی سایت ومیزبانی وب در کلاب هاست

برای خواندن مقاله کلیک کنید

Views: 2

Khazaei
Khazaei
Reviewer
5/5

بیمه نامه حوادث انفرادی بیمه با شما برای شرکت بیمه آرمان هستش که متوجه شدم دارای پوشش ها و خدمات عالی هستش واقعا ممنونم???

1 سال ago
زهرا حسینی زاده
زهرا حسینی زاده
Reviewer
5/5

سلام و احترام
خدمت شما عرض شود که خدمات بیمه آرمان نسبت به سایر شرکت ها خدمات بهتری ارائه میکند و پیشنهاد میشود از بیمه آرمان استفاده شود??

1 سال ago
درویش
درویش
Reviewer
5/5

من برای بیمارستان از خدمات کلی بیمه پزشکان استفاده کردم عالی بود واقعا سپاس فراوان

1 سال ago
میانبر به مقالات دیگر
امتیاز دهی
4.5/5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *