جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
بیمه عمر بعد از فوت به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ وارث و ذینفع کیست؟

بیمه عمر بعد از فوت به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ وارث و ذینفع کیست؟

بیمه عمر بعد از فوت به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ وارث و ذینفع کیست؟

بیمه عمر و سرمایه گذاری، بیمه‌نامه‌ای است که دارای جنبه سرمایه گذاری و پوشش بیمه‌ای می‌باشد. میزان سرمایه گذاری که در بیمه عمر شکل می‌گیرد بر اساس حق بیمه پرداختی فرد و تعداد سال‌هایی است که فرد حق بیمه‌اش را پرداخت می‌کند،محاسبه می‌شود.بیمه عمر بعد از فوت به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ وارث و ذینفع کیست؟

بیمه گذار بیمه‌نامه تعیین می‌کند که ذینفع سرمایه در صورت فوت و سرمایه در صورت ذینفع بیمه نامه  چه کسی باشد. در زمان تهیه بیمه عمر هر دو ذینفع بیمه نامه مشخص می‌شود ولی بیمه گذار می‌تواند در طول مدت داشتن بیمه عمر ذینفعان بیمه نامه‌اش را تغییر دهد.

تمامی بیمه‌های عمر بخشی دارند به نام ذینفع بیمه یا استفاده کننده، که در این قسمت بیمه گذار، بیمه شده و یا فرد دیگری را به شرکت بیمه معرفی می‌کند تا در صورت فوت، غرامت فوت و اندوخته بیمه نامه به ایشان پرداخت شود.تقریبا همه شرکت‌ها در این بخش از بیمه گذار تقاضا می‌نمایند تا اقوام درجه یک خود را معرفی نمایند اما امکان معرفی مراکز خیریه و افراد غیره نیز در برخی شرکت‌ها وجود دارد. بعد از معرفی این افراد بیمه شده یا بیمه گذار اولویت آنها و درصد سهیم شدن در این مبلغ را نیز مشخص می‌نماید.تعریف ذینفع در بیمه عمرذینفع هر فرد حقیقی و یا حقوقی  است که در صورت فوت بیمه‌شده و یا در پایان مدت بیمه نامه، سرمایه بیمه عمر به او تعلق خواهد گرفت. برای مثال شخصی خودش را بیمه می‌کند. در این حالت بیمه‌گذار و بیمه‌شونده خود او خواهد بود. در صورتی‌که در بیمه‌نامه‌‌اش همسرش را به عنوان ذینفع در صورت فوت خود ذکر کند بعد از فوت او سرمایه بیمه عمرش به همسر او تعلق خواهد گرفت.

 وارث و ذینفع کیست؟

بر اساس شرایط بیمه عمر، و مطابق با قوانین و مقررات بیمه‌ای برای تعیین انواع ذینفع در صورت فوت موارد زیر در بیمه نامه های بیمه عمر شرکت‌های مختلف لحاظ می‌شود:

  • ذینفع در صورت فوت را بیمه گذار معین می‌کند. ممکن است استفاده کننده از سرمایه بیمه عمر یک یا چند نفر با درصد سهم و اولویت‌های مساوی یا مختلف باشد.ذینفع بیمه نامه عمر در صورت فوت می‌تواند وراث قانونی به نسبت سهم الارث، وراث قانونی به نسبت مساوی، با ذکر نام  و نسبت قابل ثبت می‌باشد.

    نحوه تقسیم سرمایه بیمه عمر چگونه است؟

    • در صورت تعیین ذینفعان و تعیین سهم هریک از آنان در قرارداد بیمه عمر، سرمایه بیمه نامه به نحو تعیین شده بین ذینفعان تقسیم می‌گردد.
    • در صورت تعیین ذینفعان بدون ذکر سهم هریک از آنان، سرمایه بیمه نامه به استناد اصل تقسیم به تساوی، به صورت مساوی بین آنان تقسیم می‌شود.در صورت عدم تعیین ذینفعان، به استناد ماده ۲۴ قانون بیمه، سرمایه بیمه عمر بر اساس قانون ارث بین وراث قانونی تقسیم خواهد شد.تا چند نفر را می‌توان به عنوان ذینفع تعیین کرد؟معمولا در شرکت‌های بیمه ۵ تا ۶ نفر را می‌توان به عنوان ذینفع بیمه نامه تعیین کرد و بیمه گذار با ارائه مشخصات کامل ذینفعان می‌تواند اولویت و درصد استفاده هر فرد از این بیمه نامه را مشخص نماید.

      مبلغ پرداختی به وراث چقدر است؟

    • میزان مبلغ قابل پرداخت به ذینفعان بیمه عمر در صورت فوت بیمه شده مجموع سرمایه فوت بیمه نامه + اندوخته بیمه نامه می‌باشد،که در صورت فوت فرد بیمه شده مجموع هر دو به ترتیب اولویت و درصد مشخص شده در بیمه نامه به افراد مشخص شده (ذینفعان و استفاده کنندگان بیمه نامه) پرداخت می‌شود

      آیا دوستان بیمه گذار می‌توانند ذی نفع بیمه نامه‌های زندگی و سرمایه گذاری باشند؟

    • از لحاظ قانونی و با توجه به شرایط بیمه عمر شرکت های بیمه، این امکان وجود ندارد که ذی نفع یک بیمه نامه عمر و سرمایه گذاری، دوست یک فرد و یا فردی که نسبت درجه یک نسبی و یا سببی با بیمه گذار ندارد، باشد.در بیمه‌ی عمر آیا می‌توانم فرزندم را که هنوز به سن قانونی نرسیده ذینفع خود قرار دهم ؟شما از بستگان درجه یک خودتان شامل پدر،مادر،خواهر،برادر و فرزندتون می‌توانید همه و یا هر کسی رو که بخواهید با هر میزان درصدی از غرامت بیمه عمر خودتون منتفع نموده و ذینفع بیمه نامه قرار بدین.

      آیا موسسه خیریه را می‌توان به عنوان ذینفع بیمه نامه انتخاب کرد؟

      بله، موسسات حقوقی که شماره ثبت دارند را می‌تواند در بخش ذینفعان بیمه نامه عمر وارد کرد حتی می‌توان اولویت یا درصد ذینفع برای موسسه خیریه مثل محک و … تعیین کرد.

    • روزبه عبادی نمین کد ۹۷۷ بیمه آرمان
    • شماره تماس ۰۹۱۱۸۰۳۹۲۸۲
    • بیمه با شما
    • خرید آنلاین بیمه نامه
    • شرایط عمومی بیمه نامه
    • برای خواندن مقاله ذی نفع کلیک کنید
امتیاز دهی
4.5/5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *