بازگشت به صفحه اصلی

بیمه آرمان
aryanews-20221229104955257-9b3f81f9-1b24-4c80-b0e5-a2ad9b24edc4

نوآوری در بیمه محصولات کشاورزی با رویکرد پیاده سازی فناوری دفتر کل توزیع شده

نوآوری در بیمه محصولات کشاورزی با رویکرد پیاده سازی فناوری دفتر کل توزیع شده

 

کشاورزی همواره یک فعالیت توام با ریسک است و فعالیت های در این بخش اتکاء زیادی بر روی طبیعت دارد. طیف وسیعی از خطرات طبیعی مانند طوفان، گرد باد، رعدو برق، سیل، باران های شدید، یخبندان و سرما به محصولات کشاورزی آسیب می رساند و این خطرات سبب می شوند کشاورزان عدم اطمینان به بازده محصول و متعاقب آن، به درامد دریافتی خود داشته باشند و در اینجاست که بیمه محصولات کشاورزی، آن ها را از حداقل محافظتی در برابر خطر از بین رفتن محصول در برابر پرداخت حق بیمه اندکی بهره مند می سازد. در صورت وقوع خسارت، کشاورزان بیمه شده می توانند غرامت بگیرند. چنین امری به کشاورزان کمک می کند تا درامد خود را تثبیت کنند. در این مقاله نقاط قوت و ضعف و مکانیسم پرداخت خسارت در بیمه های محصول محور و بیمه شاخص محور در حوزه کشاورزی مورد بررسی قرار گرفته است، همچنین مزایا و چالش های پیاده سازی فناوری دفتر کل توزیع شده برای تجارت بهتر در کشاورزی و محصولات بیمه ای مرتبط بیان شده و مشخص گردید نوآوری در محصولات بیمه کشاورزی با استفاده از فناوری دفتر کل توزیع شده می تواند منجر به صرفه جویی بیشتر در زمان و هزینه خدمات بیمه شود.

بیمه محصولات کشاورزی چیست؟خدمات، انواع و شرایط استفاده

امروزه اکثر مردم جهان برای کاهش ریسک و هزینه های زندگی خود و همچنین برای اینکه پشتوانه خوبی درآینده داشته باشند خود را بیمه می‌کنند. بیمه ها می توانند در قالب پزشکی، بیمه عمر، بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث، بیمه محصولات کشاورزی و… باشند. در بعضی کشورها بیمه اجباری و در بعضی اختیاری می باشد.

بیمه محصولات کشاورزی به بیمه‌ای گفته می‌شود که برای حمایت از کشاورزان جهت بیماری‌ها، حوادث و خطراتی از قبیل سیل که محصولات دامی، باغی و زراعی استفاده می‌شود. در این مقاله به موضوعات بیمه محصولات کشاورزی، صندوق بیمه برای محصولات کشاورزی، شرایط استفاده از بیمه اجتماعی کشاورزان و غیره خواهیم پرداخت.نوآوری در بیمه محصولات کشاورزی با رویکرد پیاده سازی فناوری دفتر کل توزیع شده

صندوق بیمه محصولات کشاورزی چیست؟

 

چگونه محصولات کشاورزی را بیمه کنیم؟ کشاورزان مبلغی را که بر اساس قوانین و… تعیین شده است، به صندوق بیمه محصول کشاورزی واریز می‌کنند. با انجام این کار در صورت واردشدن خسارت به محصولات کشاورزی، صندوق بیمه کشاورزی درصدی از خسارت آن ها را پرداخت خواهد کرد

تاریخچه

.

این لایحه در تاریخ اول خرداد سال ۶۲ به تصویب مجلس رسید. همچنین در تاریخ ۵ خرداد ۶۳ اساسنامه صندوق بیمه محصولات کشاورزی  تصویب شد.

قوانین

قوانین بیمه محصولات کشاورزی به ۳ بخش تقسیم می‌شود:

  • قانون بیمه محصولات در کشاورزی
  • قانون الحاق یک تبصره به ماده واحد قانون بیمه‌ محصولات کشاورزی
  • قانون اصلاح بیمه برای محصولات کشاورزی مصوب ۱۳۶۲

قانون بیمه محصولات کشاورزی

این قانون به منظور انجام بیمه محصولات کشاورزی، آبزیان پرورشی، کرم ابریشم، دام و طیور، زنبورعسل در برابر خسارت‌های ناشی از سوانح طبیعی مانند سیل، سرمازدگی، طوفان، آتش‌سوزی، رعدوبرق و امراض عمومی مانند امراض واگیر حیوانی و… است.

قانون بیمه محصولات کشاورزی

در این قانون ذکر شده است که کلیه تولیدکنندگان طیور اعم از لاین، اجداد، مادر گوشتی و تخم‌گذار باید جوجه‌های یک روزه خود را در برابر خسارت‌های طبیعی، حوادث و امراض واگیر در صندوق بیمه محصولات کشاورزی بیمه نمایند، در غیر این صورت صندوق خسارت‌های ناشی از این موارد را پرداخت نخواهد کرد.

قانون اصلاح قانون بیمه محصولات کشاورزی مصوب ۱۳۶۲

عنوان قانون به قانون بیمه کشاورزی تغییر پیدا کرد. در این قانون کلمه درختان، بادهای گرم موسمی، بنیه، تأسیسات، مستحدثات، قنوات، چاه‌های آب کشاورزی، تأسیسات آبیاری و عوامل تولید و خدمات کشاورزی مانند ماشین‌آلات و ابزار و ادوات در قبال حوادث بیمه‌پذیر به بیمه برای محصولات کشاورزی اضافه گردید.

خدمات، وظایف و اختیارات صندوق بیمه محصولات کشاورزی

وظایف صندوق بیمه محصولات در کشاورزی جبران ضررهای کشاورزان و دامدارانی است که از طریق بلایای طبیعی و یا امراض محصولات و دام‌های آنان از بین رفته است.

بیمه محصولات کشاورزی شامل چه مواردی می‌شود؟

بیمه محصولات در کشاورزی شامل محصولات زراعی، باغی و حدود ۱۵۷ محصول دامی و شیلاتی مانند پرورش آبزیان، زنبورعسل و… است.

وظایف و اختیارات صندوق

  • بررسی فنی مناطق کشور و تحقیق در مورد مختصات اجتماعی، اقتصادی و کشاورزی
  • انجام تحقیقات در زمینه روش‌های بیمه کشاورزی در دنیا و تطبیق با بیمه محصولات کشاورزی ایران و انجام بهترین نوع بیمه با توجه به بهره‌برداری و هدف‌ها
  • مطالعه طرح‌ها و پیشنهاد آن به دولت جهت کاهش خسارت در برابر خطرات و تشویق تولیدکنندگان به عملیات زیربنایی با استفاده از طرح‌های به دست آمده به منظور جلوگیری از خطرات و کاهش خسارت‌ها
  • انجام عملیات بیمه
  • اصلاح آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها با توجه به تحقیقات انجام شده
  • توسعه صندوق و پیشرفت آن با بالابردن سطح معلومات بیمه‌گذاران با برگزاری کلاس‌های آموزشی و سمینارها
  • برای جلوگیری از رکود سرمایه صندوق، خرید اوراق قرضه یا اوراق بهادار دولتی یا سرمایه‌گذاری در طرح‌های کشاورزی و صنایع وابسته از طریق بانک کشاورزی

انواع صندوق بیمه محصولات کشاورزی

بیمه محصولات کشاورزی شامل دو نوع صندوق می‌باشد:

  1. صندوق بیمه بانک کشاورزی
  2. صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان و عشایر

صندوق بیمه بانک کشاورزی

این صندوق جهت حمایت از کشاورزان و دامداران در سال ۱۳۵۸ توسط شورای انقلاب اسلامی مصوب و تشکیل شد. وظیفه اصلی این صندوق کمک به ادامه ی تولید محصولات کشاورزی و دامدارانی است که محصولاتشان بر اثر حوادث طبیعی و قهری دچار خسارت شده‌ است.

روزبه عبادی نمین کد۹۷۷ بیمه آرمان

شماره تماس ۰۹۱۱۸۰۳۹۲۸۲

بیمه با شما

Visits: 3

Khazaei
Khazaei
Reviewer
5/5

بیمه نامه حوادث انفرادی بیمه با شما برای شرکت بیمه آرمان هستش که متوجه شدم دارای پوشش ها و خدمات عالی هستش واقعا ممنونم???

1 سال ago
زهرا حسینی زاده
زهرا حسینی زاده
Reviewer
5/5

سلام و احترام
خدمت شما عرض شود که خدمات بیمه آرمان نسبت به سایر شرکت ها خدمات بهتری ارائه میکند و پیشنهاد میشود از بیمه آرمان استفاده شود??

1 سال ago
درویش
درویش
Reviewer
5/5

من برای بیمارستان از خدمات کلی بیمه پزشکان استفاده کردم عالی بود واقعا سپاس فراوان

1 سال ago
میانبر به مقالات دیگر
امتیاز دهی
4.5/5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *