جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
الزام واحد دولتی به احتساب حق بیمه ایام اشتغال

الزام واحد دولتی به احتساب حق بیمه ایام اشتغال

الزام واحد دولتی به احتساب حق بیمه ایام اشتغال

در این نوشتار به نقد و تبیین دادنامه صادر شده از شعبه ۵۸ دیوان عدالت اداری ونیز دادنامه صادر شده از شعبه ۱۶تجدیدنظر دیوان پرداخته شده است. موضوع پرونده، شکایت بازمانده کارگر متوفی از سازمان تا بیمه مرکزی شعبه تهران با موضوعیت الزام طرف شکایت به احتساب حق بیمه ایام اشتغال نظر به ماده ۱۴۸ قانون کار طی دادنامه مورخ ۲۳/۱۰/۹۳ هیات حل اختلاف است. این رای با توجه به سرپرست بودن کارگر متوفی و ایجاد مشکلات معیشتی برای بازماندگان و همچنین حفظ منافع بیمه مرکزی و جلوگیری از ایجاد رویه عمومی برای بی­توجهی و خروج کارفرمایان از مسوولیت ذاتی خود و عدم تحمیل به مرکزی به عنوان یک سازمان دولتی که می­باید با حفظ و تقویت منابع مالی، حمایت­های گسترده ای برای جامعه هدف مطالبه گر داشته باشد، حایز اهمیت است. ابتدا برخی نکات و ایرادات شکلی در دادنامه را مورد بحث قرارداده و با بررسی برخی نکات ماهوی در این رای باتوجه به شکایت شاکیه به جهت عدم احتساب سابقه و انتفاع از برقراری مستمری کارگر متوفی توسط شعبه بیمه مرکزی، به­مانند تخلف کارفرما و عدم الزام کارفرما در رای که مهمترین مساله ماهوی مغفول در این رای است که به­واقع سبب موجودیت دعوای اداری است، با این نکته که در مراجع شبه قضایی کار براساس اصل اکسازشن(تقدم رسیدگی اداری بر قضایی) قابلیت حل دعوا وتسریع و عدم اطاله دادرسی وبه­همراه تغییر در روش حل دعوا با اصلاح قوانین کار و ایجاد الزام حقوقی به جهت تعقیب سبب دعوا وجود دارد، می پردازیم.الزام واحد دولتی به احتساب حق بیمه ایام اشتغال

مزایای پرداخت حق بیمه در دو کارگاه چیست؟

مزایای پرداخت حق بیمه در دو کارگاه چیست؟ سوالی که مطرح می شود این است که آیا شخصی که در دو کارگاه مشغول به کار است ضرورتی دارد که پرداخت حق بیمه در دو یا چند کارگاه انجام شود و یا اینکه پرداخت حق بیمه فقط در یک کارگاه کفایت می کند؟ ابتدا به قانون تامین اجتماعی مراجعه می کنیم و سپس بحث را ادامه خواهیم داد. براساس ماده ۳۴ قانون تامین اجتماعی:

“در صورتی که بیمه شده برای دو یا چند کارفرما کار کند، هر یک از کارفرمایان مکلف‌اند به نسبت مزد یا حقوقی که م‌یپردازند حق بیمه سهم بیمه شده را از مزد یا حقوق او کسر و به انضمام سهم خود به سازمان پرداخت نمایند”.

بنابراین هر شخص باید در هرچند کارگاه که فعالیت می نماید حق بیمه بپردازد و نکته ای که وجود دارد مربوط به رعایت سقف دستمزد هر شخص بیمه شده است. همانطور که می‌دانید طبق قانون برای پرداخت حق بیمه همه ساله مبالغی تحت عنوان حداقل حقوق و حداکثر حقوق مطرح می‌شود که مبنای پرداخت حق بیمه و به طبع آن محاسبه حقوق بازنشستگی و سایر مزایای حاصل از پرداخت حق بیمه به هر فرد بیمه شده خواهد بود.

یعنی اگر کسی حداقل دستمزد را دریافت می‌کند و به بیمه مرکزی براساس حداقل حقوق آن سال حق بیمه می‌پردازد در زمان بازنشستگی نیز با حداقل حقوق سال اجرای حکم بازنشستگی حقوق دریافت خواهد نمود و سایر بیمه پردازان که بیش از حداقل حقوق دریافت می‌نمایند و بابت آن نیز لیست و حق بیمه به بیمه مرکزی می‌پردازند، بر مبنای میانگین دو سال آخر حقوق خود، ازبیمه مرکزی حکم بازنشستگی دریافت می‌نمایند.

بنابراین در پاسخ به اینکه مزایای پرداخت حق بیمه در دو کارگاه چیست؟ متوجه شدیم که هر شخص در هر کارگاه باید حداقل حقوق و دستمزد دریافتی سال مربوطه به سازمان لیست ارسال نماید. اما شخصی که در دو کارگاه شاغل است چطور؟

در جواب باید بگویم که اگر در کارگاه اول سقف حقوق و دستمزد را به سازمان ارسال می‌نمائید دیگر لازم نیست در کارگاه دوم حق بیمه بپردازید اما اگر کمتر از سقف حقوق و دستمزد آن سال را در کارگاه اول حق بیمه می‌پدازید باید بگویم شما ملزم به پرداخت حق بیمه در کارگاه دوم و یا سوم نیزهستید. به عبارت دیگر تا زمانی که مجوع پرداختی‌های شما بهبیمه مرکزی به سقف حقوق آن سال نرسیده است در کارگاه‌های دیگری که مشغول بکار هستید می‌بایست حق بیمه بپردازید.

اما این پرداخت حق بیمه در کارگاه دوم و یا حتی سوم چه منافعی برای بیمه شده دارد؟

سوال مطرح شده پاسخ واضحی دارد، وقتی شما به سازمان بیشتر از حداقل حقوق و دستمزد حق بیمه بپردازید در زمان بازنشستگی نیز به همان میزان حقوق بیشتری دریافت خواهید نمود. یعنی زمان درخواست بازنشستگی میانگین حقوق و دستمزد شما در دو سال آخر در هر دو یا سه کارگاه محاسبه و براساس آن حکم بازنشستگی صادر می‌گردد.

همچنین موضوع فقط مربوط به بازنشستگی و مزایای حاصل از آن در زمان بازنشستگی نخواهد بود. شما در زمان بیکاری نیز با غرامت دستمزد بیشتری روبرو می‌شوید و یا در زمان بیماری غرامت بیشتری دریافت می‌نمائید و به طور کلی تمامی مزایای کوتاه مدت و بلند مدت را براساس جمع حقوق و دستمزد هر دو یا چند کارگاهی که در آن حق بیمه پرداخته‌اید دریافت خواهید نمود.

زمان حادثه و از کارافتادگی

همچنین چنانچه شما دچار حادثه شوید و این حادثه منجر به از کارافتادگی شما بشود و این از کارافتادگی به صورت کلی یا جزئی باشد دریافتی شما بابت این موضوع نیز براساس مجموع حقوق و دستمزد شما درهر دوکارگاه محاسبه خواهد شد.

روزبه عبادی نمین کد ۹۷۷ بیمه آرمان

شماره تماس 09118039282

بیمه با شما

طراحی سایت ومیزبانی وب درکلاب هاست

برای خواندن مقاله کلیک کنید

امتیاز دهی
4.5/5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *