بازگشت به صفحه اصلی

بیمه آرمان
بیمه چیست و انواع آن

بیمه چیست و انواع آن

بیمه چیست و انواع آن

 

بیمه چیست: بیمه به یک نوع قرارداد مالی بین دو طرف اشاره دارد که در آن یک شخص یا شرکت (بیمار، خریدار، خانواده و غیره) برای پوشش دادن خسارات مالی ناشی از رویدادهای ناگوار، از جمله بیماری، حوادث و صدمات، به شرکت بیمه‌ای (معمولاً یک شرکت تجاری) پرداخت می‌کند. در مقابل، شرکت بیمه تعهد می‌کند که در صورت وقوع حوادث تعریف شده در قرارداد، خسارت مالی را پوشش دهد.

بیمه که به زبان انگلیسی Insurance ترجمه می شود یک مکانیزم برای جلوگیری یا محافظت از شما در برابر ریسک ها و البته تهدیدهایی است که در زندگی شما یا کسب و کارتان با آنها مواجه هستند. بیمه از شما در برابر مشکلاتی که ممکن است روزی با آنها بصورت ناخواسته مواجه شوید محافظت می کند و این نکته بسیار مهم است که بدانید شاید هیچوقت نیازی به بیمه نداشته باشید ، بیمه یک تضمین است ، یک اطمینان خاطر است ، یک آرامش است برای اینکه شما یک سری دغدغه های ذهنی را حداقل در زندگی تجربه نکنید .

برای مثال بیمه به شما در خصوص آتش سوزی منزل ، تصادف خودرو یا حتی سرقت و بسیاری دیگر از موارد این تضمین را می دهد که خسارتی که به شما وارد شده است را پرداخت کند. همچنین ما چیزی به نام بیمه عمر داریم که برای مثال اگر شخصی خدا رحمتش کند شود !!! شرکت بیمه مبلغی پول به عنوان بیمه عمر به خانواده کسی که به رحمت خدا رفته است پرداخت می کند. جالب است بدانید که بیمه آنقدر در دنیا تنوع دارد که برای آن یک جزیره جداگانه در توسینسو در نظر گرفته شده است ، در انگلستان حتی بیمه حیوانات خانگی نیز وجود دارد !! اما شما باید بدانید که مکانیزم کاری شرکت های بیمه و نحوه پرداخت خسارت آنها به شما چگونه است و ما کمی شما را در جریان می گذاریم .

 

عنوان حقوقی بیمه

گرچه اصولاً”بین عقد و قرارداد اختلافی نیست و بحث در باره اینکه فرضاً بیمه عقد یا قرارداد است متضمن هیچ فایده عملی نیست. معذالک اگر هم بنظر بعضی از حقوقدان ها بین عقد و قرارداد و حتی بین تعهد ناشی از قرارداد و عقد اختلاف باشد بدلایل زیر بیمه را باید در زمره عقد به حساب آورد:

  1. به موجب ماده ۱۸۳ قانون مدنی ” عقد عبارتست ازاینکه یک یا چند نفر درمقابل یک یا چند نفر دیگر تعهد بر امری نمایند ومورد قبول آنها باشد.” این تعریف در حقیقت الگو و قالبی است برای تمیز و تشخیص عقد از غیر از آن، عملیات بیمه‌ای بدرستی در این قالب می‌گنجد.
  2. وقتی قانونگذار خود درمقابل تعریف بیمه عنوان عقد به آن داده، در عقد بودن آن جای تردید باقی نمی‌ماند.
  3. بیمه گر مؤسسه‌ای است که در برابر بیمه گذاران آثار مجموعه‌ای از حوادث را بعهده می‌گیرد تا در برابر حق بیمه دریافتی بر اساس قوانین آمار و احتمالات جبران خسارت کند یا وجه معینی بپردازد یا خدمات مورد توافق را انجام دهد.

بیمه

تقسیم بندی انواع بیمه:

بیمه‌ها در ایران به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند:

  1. بیمه های اجتماعی (اجباری)
  2. بیمه های بازرگانی
  3. بیمه های حمایتی : ضمن آنکه مانند بیمه های بازرگانی از عقد قرارداد و رد و بدل شدن حق بیمه شکل می گیرند بنا به دلایلی مورد حمایت مالی دولت نیز قرار دارند. مثل بیمه کشاورزان و روستاییان یا بیمه صادرات و برخی بیمه‌های بازرگانی خاص نیز اخیراً” در ایران بوجود امده است.

بیمه های اجتماعی :

بیمه های اجتماعی “بیمه های اجباری” که گاهی ” بیمه های ناشی از قانون” نیز خوانده می شود و بر مبنای قوانین کشوری و عموماً توسط دولت جاری می شود که در جهت حمایت از قشر کم درآمد به موجب قانون آنها را زیر چتر حمایت بیمه های اجتماعی قرار می دهد در این نوع بیمه ها اولا ” شخص دیگری (کارفرما) در پرداخت درصد بیشتر حق بیمه مشارکت دارد و بر خلاف بیمه های بازرگانی که حق بیمه متناسب با ریسک تعیین می شود در این نوع بیمه ها حق بیمه درصدی از حقوق یا دستمزد بیمه شده است و ارتباطی با ریسک ندارد.

در ایران سازمان (صندوق) تامین اجتماعی مهمترین مرجع بیمه های اجتماعی است.

بیمه های بازرگانی :

شامل انواع قراردادهایی می شود که بین بیمه گر و بیمه گزار منعقد می گردد. بیمه های اموال، اشخاص و مسوولیت از جمله بخش های اصلی این بیمه می باشد. در بیمه های بازرگانی قانون تنها نقش نظارتی دارد.

بیمه های بازرگانی یا بیمه های اختیاری بیمه گذار به اختیار اقدام به تهیه پوشش های بیمه ای بازرگانی می کند در این نوع بیمه ها، بیمه گر و بیمه گذار در مقابل هم متعهد هستند و بیمه گذار متعهد به پرداخت حق بیمه و بیمه گر در مقابل دریافت حق بیمه متعهد به جبران خسارت احتمالی می باشد

بیمه های بازرگانی از نظر نوع و طبیعت خطر به دو دسته بیمه های دریایی و بیمه های غیردریایی تقسیم می شود و از نظر بازارهای بیمه ای تقسیم بندی متفاوتی دارند می توان به تقسیم بندی بیمه های زندگی و بیمه های غیرزندگی و یا بیمه های اموال و اشخاص اشاره کرد .

دکتر آیت کریمی در “کتاب کلیات بیمه” بیمه های بازرگانی را به بیمه های اشیاء، مسئولیت ، زیان پولی و بیمه اشخاص تقسیم کرده است.

انواع بیمه اموال (اشیاء) :

موضوع بیمه در این نوع بیمه نامه ها شیئی است و قابل تقویم به وجه نقد و قرارداد بیمه برای جبران خسارت حادثه احتمالی و پرداخت غرامت تا سقف مبلغ بیمه شده است. خسارتی بودن این نوع بیمه ها مهمترین ویژگی آن است؛ برخی از مهمترین بیمه های اموال (اشیا) عبارتند از :

  1. بیمه آتش سوزی (دارای پوشش های اصلی آتش سوزی، انفجار و صاعقه و خطرهای اضافی مثل زلزله، طوفان، شکست شیشه، ترکیدگی لوله آب، ضایعات ناشی از برف و باران، دزدی،…)
  2. بیمه اتومبیل (سرنشین و شخص ثالث، بدنه)
  3. بیمه هواپیما
  4. بیمه محصولات کشاورزی
  5. بیمه مهندسی
  6. بیمه کشتی و شناور
  7. بیمه حمل و نقل کالا (صادرات، واردات، ترانزیت، داخلی) (باربری – زمینی – دریایی (کشتی، کالا)، هوایی)
  8. بیمه کامپیوتر
  9. بیمه سفیه های فضایی
  10. بیمه فرش
  11. ..

 

 

Visits: 0

Khazaei
Khazaei
Reviewer
5/5

بیمه نامه حوادث انفرادی بیمه با شما برای شرکت بیمه آرمان هستش که متوجه شدم دارای پوشش ها و خدمات عالی هستش واقعا ممنونم???

1 سال ago
زهرا حسینی زاده
زهرا حسینی زاده
Reviewer
5/5

سلام و احترام
خدمت شما عرض شود که خدمات بیمه آرمان نسبت به سایر شرکت ها خدمات بهتری ارائه میکند و پیشنهاد میشود از بیمه آرمان استفاده شود??

1 سال ago
درویش
درویش
Reviewer
5/5

من برای بیمارستان از خدمات کلی بیمه پزشکان استفاده کردم عالی بود واقعا سپاس فراوان

1 سال ago
میانبر به مقالات دیگر
امتیاز دهی
4.5/5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *