بیمه حوادث دانشجویان چیست؟
معروفترین جملهای که دربارهی حادثه میشناسیم این است: «حادثه هیچگاه خبر نمیکند.» و واقعیت هم همین است. فرقی نمیکند چقدر جوانب احتیاط را رعایت کنیم یا از انجام دادن کارهای پرریسک و خطر دوری کنیم؛ باز هم امکان وقوع پیشامدهای ناگهانی و ناخوشایند برای هر کسی، با هر سن و موقعیتی وجود خواهد داشت.
از طرف دیگر، هر جایی که احتمال ورود آسیب و صدمه و زیان به جان و مال انسانها وجود داشته باشد، کاربرد و فایدهی بیمه نیز پررنگتر میشود. بیمهنامهها و پوششهای بیمهای به کمک ما میآیند تا قبل از وقوع خطر بتوانیم برای پیامدهای ناگوار آن برنامهریزی کنیم و خسارتهای احتمالی را تا حد امکان کاهش دهیم و کنترل کنیم.
یکی از بیمهنامههای پرکاربرد، بیمهنامه حوادث است که برای اقشار مختلف جامعه صادر میشود. قبلا در بلاگ بیمهشو از بیمه حوادث دانشآموزان گفته بودیم و امروز نوبت به بیمه حوادث دانشجویان رسیده است. پس با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید تا ببینیم بیمه حوادث دانشجویی چیست و چه تعهدات و پوششهایی دارد.
بیمه حوادث چیست و چرا به آن نیاز داریم؟
بیمهنامههای حوادث از گروه بیمهنامههای اشخاصاند که کاربرد اصلی آن جبران خسارتهاییست که در اثر حوادث مختلف به جان و سلامت انسانها وارد میشود. به این ترتیب، پوششهای بیمه حوادث به گونهای طراحی شده است که با پرداخت دیه و غرامت، خسارت ناشی از حوادثی که منجر به جراحات کوچک و بزرگ، صدمات بدنی، نقصعضو یا فوت میشود را جبران کند. از آنجایی که هیچچیز در دنیا به اندازهی حفظ جان انسانها اهمیت ندارد؛ میتوانیم بگوییم که بعد از خرید بیمه شخص ثالث، تهیهی بیمهنامهی حوادث است که در اولویت دوم قرار میگیرد.
اما بیمهنامهی حوادث یک نام کلی و عمومیست و برای آشنایی بهتر و بیشتر با این پوشش بیمهای، باید انواع بیمهنامههای حوادث را بشناسیم. رایجترین طرحهای بیمه حوادث به ترتیب زیر است:
- بیمه حوادث انفرادی
- بیمه حوادث خانواده
- بیمه حوادث سازمانی
- بیمه حوادث دانشآموزی
- بیمه حوادث دانشجویان
- بیمه حوادث مهدکودک
- بیمه حوادث گروهی کوتاهمدت
- بیمه حوادث ایام نوروز
پوشش های بیمه نامه حوادث
محدودهی مسئولیت و پوششهای شرکت بیمه در بیمهنامهی حوادث شامل تمام خسارتهایی میشود که در صورت وقوع حادثه و پیشامدهای ناگهانی برای فرد بیمهشده رخ میدهد؛ به شرط آنکه قبلا در مورد آن حادثه و نحوهی جبران خسارت در بیمهنامه بین شرکت بیمه و بیمهگذار توافق صورت گرفته باشد. به عنوان مثال، نمونههایی از رایجترین پوششهای بیمه حوادث را میتوانید در لیست زیر ببینید:
- پرداخت هزینههای پزشکی بابت آسیبهای ناشی از حادثه
- جبران صدمات ورزشی وارد شده در ورزشهایی مانند سوارکاری، شکار، ورزشهای رزمی و…
- پرداخت غرامت بابت خسارتهای جانی ناشی از پیشامدهای ناگهانی مانند سیل، زلزله و آتشفشان
- پرداخت غرامت بابت مسمومیتهای شیمیایی و غذایی
- پرداخت دیه به بازماندگان بابت فوت فرد بیمهشده در اثر حوادث مختلف مانند خفگی، غرق شدن، برقگرفتگی و…
- دفاع مشروط بیمهشده
- جبران خسارتهای ناشی از اقدامات لازم برای نجات اشخاص و اموال از خطر و حادثه
بیمه حوادث دانشجویی چیست؟
بیمه حوادث دانشجویی از انواع بیمهنامههای حوادث است که به صورت اختصاصی برای دانشجویان صادر میشود. نحوهی ثبتنام آن به این صورت است که دانشجو در زمان انجام ثبتنام کلاسهای دانشگاهی و انتخاب واحد، مبلغ مشخصی را در کنار شهریهی تحصیلیاش بابت برخورداری از بیمه حوادث پرداخت میکند. از طرف دیگر، دانشگاهها نیز با یک شرکت بیمه وارد قرارداد همکاری میشوند تا در صورت وقوع حادثهی منجر به پرداخت غرامت برای دانشجویان، شرکت بیمه به نیابت از دانشگاه خسارت وارد شده را پرداخت کند.
هر دانشگاهی ممکن است آییننامه و ضوابط مخصوص به خودش را برای بیمه کردن دانشجویانش در برابر حوادث مختلف داشته باشد. بنابراین با مراجعه به وبسایت یا ادارهی رفاه دانشگاهی که در آن مشغول به تحصیل هستید، میتوانید با جزئیات بیمه حوادث دانشجویی بیشتر آشنا شوید. اما در یک نگاه کلی، بیمه حوادث دانشجویی و اصطلاحات و پوششهای مربوط به آن را میتوانیم به شکل زیر تعریف کنیم.
- بیمه حوادث دانشجویی: تمام دانشجویانی که مجاز به تحصیل شناختهشدهاند و انتخاب واحدشان را تکمیل کردهاند، از ابتدای مهرماه به مدت یکسال، تحتپوشش بیمه حوادث تحصیلی خواهند بود.
- تعریف حادثه: حادثه به هر پیشامدی ناگهانیای گفته میشود که در اثر یک عامل بیرونی که خارج از قصد و ارادهی دانشجو بوده است، اتفاق افتاده است و منجر به جرح، نقصعضو، از کارافتادگی یا از دست رفتن جان دانشجو شده است.
- پوششهای بیمهنامه: پرداخت هزینههای پزشکی ناشی از حادثه، پرداخت غرامت نقصعضو، از کارافتادگی کلی یا جزئی دائمی ناشی از حادثه، پرداخت دیهی فوت ناشی از حادثه
پوشش های بیمه حوادث دانشجویی کدام است؟
در ابتدا باید بهخاطر داشته باشیم که پوششهای این بیمهنامه فقط به حوادثی که داخل محیط دانشگاه رخ میدهد، محدود نمیشود. بلکه تمام دانشجویان در تمام ساعات شبانهروز، فارغ از آنکه در چه موقعیت و مکانی قرار داشته باشند؛ در مقابل حوادث و پیشامدهای ناگوار بیمه خواهند بود. مدت اعتبار این بیمهنامه نیز یک سال است و از ابتدای مهرماه و همزمان با شروع سال تحصیلی تا پایان شهریورماه سال آتی، از دانشجویان در برابر حوادث ناگهانی مراقبت و حمایت خواهد کرد.
موارد تحتپوشش در بیمه حوادث دانشجویی را میتوانیم در قالب گروههای زیر دستهبندی کنیم.
پرداخت هزینه های پزشکی ناشی از حادثه
مهمترین نکتهای که درباره بیمه حوادث دانشجویی نباید از یاد ببریم آن است که این بیمهنامه بابت جبران خسارتهای ناشی از حوادث مختلف طراحی شده است. بنابراین وقتی از پرداخت هزینههای پزشکی صحبت میکنیم، باید بر این نکته تاکید کنیم که پرداخت خسارت تنها برای جبران هزینههای درمانیِ ناشی از حادثه است. در غیر اینصورت اگر دانشجو به دلایل مختلف دیگری به بیماری دچار شود، دانشگاه مسئولیتی بابت پرداخت هزینههای پزشکی او نخواهد داشت.
در اینجا حادثه میتواند ناشی از مواردی مانند وقوع زلزله، حوادث ناشی از فعالیتهای ورزشی یا حوادث ناشی از راندن موتورسیکلت باشد.
پرداخت غرامت نقص عضو و از کارافتادگی ناشی از حادثه
در این پوشش نیز، پرداخت غرامت منوط به آن است که نقصعضو یا از کارافتادگی ناشی از حادثهای مشخص باشد که خارج از قصد و ارادهی افراد رخ داده باشد. نقصعضو جزئی یا کلی مانند نابینایی هر دو چشم، قطع نخاع، ناشنوایی کامل، برداشتن فک پایین و… از مواردیست که در پوشش نقصعضو و از کارافتادگی قرار میگیرد.
پرداخت دیه فوت ناشی از حادثه
بدترین نوع حادثه، حادثهای است که به فوت فرد منجر میشود. اگر اتفاقی پیشبینینشدهای برای دانشجو رخ دهد که به خاطرش جانش را از دست بدهد، دیهی فوت ناشی از حادثه به بازماندگان او تعلق خواهد گرفت. در رابطه با همین موضوع، بد نیست تا نگاهی به نرخ دیه در سال ۱۴۰۱ بیندازیم و با جزئیات پرداخت دیه و غرامت بیشتر آشنا شویم.
- روزبه عبادی نمین کد۹۷۷ بیمه آرمانشماره تماس ۰۹۱۱۸۰۳۹۲۸۲