مسئولیت مدنی دولت در خسارات ناشی از اقدامات تروریستی
تروریسم در جامعه جهانی امروزی به یکی از مسائل مهم تبدیل شدهاست. هرچند تعریف خاصی برای آن در نظر گرفته نشده لیکن این مسئله از حائز اهمیت بودن این موضوع نمیکاهد. در دهههای اخیر طیف گستردهای از اقدامات تروریستی در جهان و ایران صورت گرفتهاست.با توجه بهعنوان تحقیق مهمترین سوال پایاننامه حاضر عبارت است از: مسئولیت دولت در قبال جبران خسارت ناشی از حوادث تروریستی بر برچه مبنایی استوار است؟ در فرضیه ای که از دل سوال اصلی مطرح میشود عبارت است از: ظاهراً به نظر میرسد مبنای اصلی مسئولیت دولت در قبال جبران خسارت ناشی از اقدامات تروریستی نظریه تقصیر میباشد. قربانیان حوادث تروریستی ابتدا باید غفلت یا کوتاهی دولت را در تامین نظم و امنیت جامعه ثابت کنند تا بتوانند به دولت رجوع نموده و خسارات ناشی از حوادث تروریستی را مطالبه نمایند و سپس از طریق بیمه یا موسسات خیریه زیان های مادی و معنوی قربانیان را جبران نماید و حمایت های پزشکی لازم را بعمل آورده و در مراحل دادرسی با اعطای تسهیلات و تضمین های لازم برای طرح دعوا قربانیان حوادث مذکور را برای رسیدن به حق خویش هموار کند و اقدامات لازم را برای پیشگیری از بزه دیدگی مجدد، تشفی خاطر و ایجاد احساس امنیت در قربانیان را بعمل آورد.بنابراین تبیین مسئولیت مدنی دولت و مفهوم شناسی اقدامات تروریستی و درنهایت شناسایی راههای جبران خسارت دولت دربرابر اقدامات تروریستی از مهمترین اهداف تحقیق حاضر میباشد.
بیمه تروریسم
بیمه تروریسم (انگلیسی: Terrorism insurance) بیمه ای است که توسط صاحبان اموال برای برحذر داشتن از زیانهای بالقوه و بدهیهای احتمالی که بدنبال فعالیتهای تروریستی ممکن است به وجود آید خریداری میکنند.
پرداختن به این موضوع یکی از مسائل دشوار شرکتهای بیمه محسوب میشود، زیرا احتمال پیشبینی حملات تروریستی بسیار دشوار بوده و مسئولیت بالقوه آن بسیار عظیم است. به عنوان مثال، تخمین زده شدهاست که خسارت حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، ۳۱٫۷ میلیارد دلار بودهاست. این عدم اطمینان از زیانهای بزرگ بالقوه، باعث میشود تا تنظیم حق بیمه به موضوع سختی تبدیل شود؛ در نتیجه، اکثر شرکتهای بیمه، از تأمین بیمه تروریسم به نسبت بیمه حوادث و خسارات یا بیمه اموال و غیرو پرهیز میکنند و خواستار تضمینهایی هستند تا بتوانند بیمه تروریسم را بپذیرند.
نیازهای صنعت
تمرکز خطر، یکی دیگر از عوامل تعیینکننده جهت در دسترس بودن بیمه تروریسم است. با توجه به خسارات متمرکز مرکز تجارت جهانی،متصدیان بیمه با ضربه ای مواجه شدند که ناشی از خسارات زیاد در یک مکان متمرکز بود. بیمه گران به دنبال گسترش پوشش بیمه در یک منطقه جغرافیایی وسیع تر از سایر مخاطرات متراکم مانند سیل میباشند.
مدلسازی خطرات
شرکتهای بیمه از یک مشئای که مشابه با خطرات ناشی از فاجعه طبیعی است، استفاده میکنند. یک گزارش از سوئیس، در مواردی که تقاضا بیشتر از عرضه برای پوشش دادن بخاطر تروریسم است، یک راه حل کوتاه مدت را امکانپذیر میدانند که عبارت است از تلفیقی از منابع دولتی و خصوصی برای مرحله انتقال آسان. در این وضعیت، دولت به دو وظیفه عمل میکند: ایجاد قوانین جهت غلبه بر کمبود ظرفیت و کار به عنوان بیمه گر آخرین منبع.
کشورهایی که برنامههای دراز مدت بیمه تروریسم دارند
روزبه عبادی نمین کد۹۷۷ بیمه آرمان
شماره تماس۰۹۱۱۸۰۳۹۲۸۲