جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
معرفی انواع بیمه در کارگاه‌های ساختمانی

معرفی انواع بیمه در کارگاه‌های ساختمانی

معرفی انواع بیمه در کارگاه‌های ساختمانی

در دنیای امروز با گسترده‌شدن فعالیت‌های ساختمانی، صنعتی و عمرانی احتمال رخ دادن حوادث و اتفاقات غیر‌قابل پیش‌بینی نیز افزایش یافته است. چرا که در همه این فعالیت‌ها از همان شروع کار خطرات و حوادث مختلفی کارگران و حتی اشخاص ثالث را تهدید می‌کند. جبران این خسارات و آسیب‌های جانی و مالی می‌تواند برای کارفرما بسیار سخت و دشوار باشد. در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع بیمه در کارگاه‌های ساختمانی بپردازیم.

بیمه ساختمان یا بیمه مسئولیت ساختمانی چیست؟

بیمه ساختمان به نام بیمه مسئولیت بدنی کارفرما در قبال کارگران نیز شناخته می‌شود. این بیمه با توجه به متراژ عنوان شده محل بیمه در جواز صادر می‌شود. بیمه ساختمان به کارفرما تعهد می‌دهد که در همه مراحل ساخت‌و‌ساز، اگر مشکل یا صدمه‌ای ناشی از کار برای کارگران رخ دهد، جبران خسارت کند..

این بیمه منحصر به حوادثی است که در حین کار در محل بیمه شده برای کارگر اتفاق افتاده باشد. بطور کلی بیمه ساختمان خسارات جانی و صدمات بدنی ناشی از کار را برای کارگر تا سقف دیه پوشش می‌دهد. البته بهتر است در کنار خرید بیمه ساختمانی برای پیشگیری از ضرر و زیان از سایر خدمات مثل بیمه آتش سوزی ساختمان نیز استفاده کنید.

معرفی انواع بیمه­ های کارگاهی و ساختمانی

شما به عنوان کارفرما می­توانید با پرداخت حق بیمه، بیمه­ های کارگاهی و ساختمانی را خریداری کنید. در ادامه مقاله قصد داریم به معرفی انواع بیمه در کارگاه‌های ساختمانی پرداخته و پوشش‌های آن را توضیح دهیم:

۱.      بیمه مسئولیت بیمه ­گذار برای ماموریت ­های خارج از کارگاه

برای اینکه بیمه مسئولیت بیمه‌گذار، برای ماموریت­ های خارج از کارگاه برقرار باشد کارفرما باید نام اشخاصی که به ماموریت‌های خارج از کارگاه فرستاده می‌شوند را به شرکت بیمه بدهد. این موضوع اغلب اوقات شامل ماموران خرید است که بسیاری از امور مربوط به کارگاه را خارج از محیط بیمه شده انجام می‎‌دهند.

۲.      بیمه مسئولیت در رابطه با خسارت ­های بدنی در قبال شخص ثالث

افراد ثالث که در پروژه تحت پوشش نیستند، می­توانند با استفاده از بیمه مسئولیت بیمه­ گذار در رابطه با خسارات بدنی در قبال اشخاص ثالث به میزان سقف خسارات (برای دو نفر) بیمه گردند. در این صورت اگر نفر سومی غیر از کارفرما و کارگر دچار خسارت بدنی شد تا سقف دو نفر به آن‌ها بیمه پرداخت می‌شود.

۳.      بیمه مسئولیت متقابل کارکنان در قبال یکدیگر

اگر کارکنان بیمه­ گذار در حین کار به هم آسیب برسانند، می­توانند تحت پوشش بیمه مسئولیت متقابل کارکنان در قبال یکدیگر قرار بگیرند. یعنی اگر آسیب و صدمات به هر دلیلی عمد یا غیرعمدی تحت پوشش قرار می­گیرد.

۴.      بیمه پرداخت هزینه‌های پزشکی بدون اعمال تعرفه

بیمه‌های مسئولیت با توجه به تعرفه­های نظام پزشکی و شرکت­های بیمه خسارت پرداخت می­کنند. اما گاهی ممکن است میزان پرداخت هزینه‌های درمانی، پاسخگوی همه بدهی­ ها و هزینه‌های پرداخت شده در مراکز خصوصی نباشد. به همین دلیل بیمه پرداخت هزینه‌های پزشکی بدون اعمال تعرفه تا حدودی این هزینه‌ها را جبران خواهد کرد. به شما پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بیمه کارگاه‌های ساختمانی، هزینه بیمه تکمیلی و بیمه حوادث اشخاص و… به وبلاگ آسماری مراجعه و مقالات تخصصی و اموزشی در این زمینه را مطالعه کنید.

معرفی انواع بیمه در کارگاه‌های ساختمانی

۵.      بیمه پرداخت خسارت بدون رأی دادگاه

در بیمه پرداخت خسارت بدون رأی دادگاه خسارت شما از سوی شرکت بیمه پرداخت خواهد شد. در حالی که ممکن است رأی دادگاه مبنی بر مقصر بودن کارفرما صادر نشده باشد.

۶.      بیمه مسئولیت بیمه­ گذار برای حوادث غیرمرتبط با فعالیت اصلی بیمه­ شده در محیط کار

اگر در محل کار برای کارکنان حوادثی غیرمرتبط با کار پیش بیاید این پوشش بیمه­ای از کارگران حمایت خواهد کرد.

۷.      بیمه افزایش دیات برای سال ­های آتی

میزان دیه در ماه ­های حلال و حرام مشخص است. حال با توجه به اینکه ممکن است تا تعیین دیه سال بیمه بگذرد و تنها خسارت بر مبنای همان سالی که فرد تحت پوشش بوده، پرداخت گردد، بیمه افزایش دیات برای سال­های آتی بهترین گزینه برای جبران این تفاوت در پرداخت است.

·         بیمه مسئولیت در قبال کارکنان در اماکن وابسته به محیط کار

اگر کارگاه اماکن دیگری مثل رستوران و اقامتگاه داشته باشد، باید بیمه مسئولیت در قبال کارکنان مورد استفاده قرار بگیرد. چرا که آن فضاها نیز جزئی از محیط کارگاه به حساب می­آید.

۸.      بیمه مسئولیت مدنی پیمانکاران فرعی، مهندسین ناظر و مشاور

در خساراتی که توسط پیمانکار فرعی وارد می­شود، بیمه مسئولیت مدنی پیمانکاران فرعی، مهندسین ناظر و مشاور استفاده می­گردد.

۹.      بیمه حادثه شخص بیمه­ گذار یا صاحبکار

اشخاصی که بیمه ­گذار یا صاحبکار هستند نیز می‌توانند تحت پوشش بیمه مسئولیت باشند. سقف بیمه حادثه شخص بیمه‌گذار، دیه در ماه ­های عادی سال است.

۱۰.  بیمه مسئولیت برای وسائل نقلیه خارج از کارگاه و در حین ایاب و ذهاب کارکنان به کارگاه

اگر خسارت و آسیب‌های وارد شده برای وسایل نقلیه خارج از محیط کار باشد، این پوشش از بیمه آن را پرداخت خواهد کرد. به عنوان مثال سرویس کارگران یا خودروهای حمل و نقلی که در مسیر کارگاه تردد دارند، باید از بیمه مسئولیت برای وسائل نقلیه خارج از کارگاه استفاده کنند.

 

معرفی بیمه‌های اجباری در کارگاه‌های ساختمانی

کارگران شاغل در کارهای ساختمانی اعم از ایجاد ساختمان یا توسعه ساختمان و یا تجدید بنا و تخریب مربوط به آن به ترتیب مندرج از این قانون نزد سازمان بیمه‌های اجتماعی در مقابل حوادث ناشی از کار بیمه خواهند شد. سه بیمه­ نامه مهم در عملیات ساختمان­ سازی به شرح زیر است:

  • بیمه مسئولیت ساختمان در قبال کارکنان
  • بیمه مسئولیت ساختمان در قبال اشخاص ثالث
  • بیمه تمام خطر پیمانکاران

 

در صورت تأخیر در پرداخت حق بیمه، کارفرما ملزم به پرداخت ۲ درصد جریمه تأخیر پرداخت حق بیمه از تاریخ قطعیت بدهی خواهد شد.

معرفی بیمه‌های مهندسی و خطرات تحت پوشش آن‌ها

در ادامه صحبت درباره معرفی انواع بیمه در کارگاه‌های ساختمانی بهتر است که اشاره‌ای به انواع بیمه مهندسی نیز داشته باشیم. بیمه­ های مهندسی آسماری یکی از انواع جدید بیمه­ های اموال است که خسارت و آسیب ­های پروژه­ های در حال احداث یا بهره ­برداری را تحت پوشش قرار می­ دهد. به طور کلی در شرکت آسماری بیمه‌ مهندسی به دو دسته کلی تقسیم می‌شود:

بررسی بیمه مهندسی برای پروژه ­های در حال احداث

در این نوع بیمه خطراتی که در زمان احداث پروژه احتمال رخ دادنشان وجود دارد، تحت پوشش قرار می­ گیرند. این حوادث می­تواند برای ساختمان­ها، پل­ها، سدها و فرایند نصب تجهیزات یا ماشین آلات باشد. بیمه تمام خطر پیمانکاران، بیمه تمام خطر نصب و بیمه­ نامه جامع اجرای پروژه (CPI) بیمه مهندسی از انواع بیمه مهندسی برای پروژه‌های در حال احداث هستند.

آشنایی با بیمه مهندسی برای پروژه ­های در حال بهره ­برداری

در این بیمه‌نامه خدمات مرتبط با سازه­ های تکمیل شده، ماشین آلات، شکست ماشین آلات، فساد کالا در انبار و تجهیزات الکترونیک بعد از پایان فرآیند احداث و در مرحله بهره ­برداری تحت پوشش قرار می­ گیرد. بیمه سازه ­های مهندسی تکمیل شده، بیمه ماشین آلات و تجهیزات پیمانکاری، بیمه تجهیزات الکترونیک و بیمه فساد کالا در سردخانه از جمله بیمه­ های مهندسی برای پروژه­های در حال بهره­ برداری هستند.

خرید بهترین بیمه از معتبر‌ترین و مطمئن‌ترین شرکت بیمه

در این مقاله به معرفی انواع بیمه در کارگاه‌های ساختمانی پرداخته و انواع آن را مورد بررسی قرار دادیم. همچنین به خطراتی که این بیمه‌ها پوشش داده و نحوه پرداخت خسارت نیز اشاراتی داشتیم. یکی از بهترین شرکت‌ها برای خرید بیمه و ارائه انواع خدمات بیمه‌ای شرکت آسماری است. شما می­توانید برای خرید انواع پوشش بیمه ­ای کارگاه­های ساختمانی با بیمه آسماری در ارتباط باشید.

امتیاز دهی
4.5/5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *