دلایل اهمیت ارزیابی ریسک در بیمه
صنعت بیمه در حوزهی بازرگانی در گسترش متوازن و پیشبرد فعالیتهای اقتصادی جوامع، نقش اساسی دارد. رشد اقتصادی را بدون صنعت بیمه نمیتوان متصور شد. بشر همواره در جستجوی علم و فناوری دست به ماجراجویی میزند. امروز با توجه به توسعه علمی در همه زمینهها، انجام این ماجراجوییها بدون پشتیبانی بیمه، به دلیل احتمال شکست در پروژههای عظیم اکتشافی، فناوری و علمی، امری بسیار پر ریسک و تقریبا غیر ممکن است.اینجاست که اهمیت ارزیابی ریسک نمایان میشود.
ور کلی روند بیمه به سه بخش قبل، حین و بعد از حادثه تقسیم میشود.
قبل از صدور بیمه نامه و یا وقوع حادثه، بیمه گر و بیمه گذار در مورد چگونگی بیمه و مورد بیمه با یکدیگر گفتگو و توافق میکنند. جدا از اینکه کدام نوع بیمه مورد توافق است، مسیر توافق معمولا یکی است:
- دریافت پیشنهاد بیمه از بیمه گزار یا مشتری و بررسی آن.
- ارزیابی دقیق ریسک توسط کارشناس و ارزیاب ریسک.
- در صورت موافق بودن بیمه گر با موضوع بیمه پیشنهادی، بیمه نامه با توجه به اطلاعات دقیق مورد بیمه تنظیم میگردد.
اساسیترین وظیفه بیمه گر، انجام این مراحل با دقت، عدالت و حسن نیت است. در کنار آن ارزیابی ریسک نیز بسیار پر اهمیت است. زیرا اگر به شکل دقیق صورت گیرد علاوه بر داشتن منفعت برای طرفین قرارداد بیمه، اثرات بسیار مثبتی بر روی جامعه نیز خواهد داشت. در واقعا ارزیابی صحیح ریسک شرایط برد برد را برای کلیه اشخاص و سازمانهای دخیل، چه بصورت مستقیم و یا غیر مستقیم خواهد داشت.
بیمه گر از آن رو که در مدیریت بحران تخصصی ندارد، هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد. اما پس از حادثه مسئول رسیدگی و جبران خسارات با توجه به توافقهای مندرج در بیمه نامه است.
در صورت سختگیری بیمه گر در ارزیابی و بررسی ریسکهای پیشنهادی قبل از انعقاد قرارداد و ارائه بیمه نامه، منافع بیمه گر، بیمه گذار و کل جامعه حفظ خواهد شد. با توجه موارد زیادی که در از بین رفتن سرمایه در پی حوادثی ناگهانی وجود دارد، این امر بر میآید که به ارزیابی ریسک در این موارد و در مجموع در کشور بها داده نمیشود.
سختگیری در ارزیابی ریسک و بررسی همه جانبه و دورهای مواردی که دارای مخاطرات زیادی هستند و حتی عدم صدور بیمه نامه برای بیمه گزار و محرومیت از برخی تسهیلات، باعث ایجاد فشار مثبت بر بیمه گزار برای بالا بردن سطح ایمنی و کم کردن مخاطرات کار که در نهایت باعث ارتقاء سطح امنیت در کل جامعه میشود.
بنابراین: - اصول و پایهی کار بیمه گری در این اسن که بیمه گر با احتیاط کامل، محافظه کاری، بطور حرفهای و با تکیه بر سوابق موارد در خسارات، خسارات احتمالی را در آینده پیش بینی کند و در محدودهی توان مالی خود که بر اساس ریسک محاسبه میگردد، ریسک بیمه گزاران را بپذیرد وخسارات احتمالی را در آینده جبران کند
- لازمه انجام این کار، داشتن برنامهای دقیق و منسجم برای ارزیابی دقیق و مدیریت ریسک جهت پذیرفتن پیشنهاد ریسک از طرف بیمه گزار و صدور بیمه نامه است. واضح است که اگر بیمه گر در این مهم کوتاهی کند، احتمال ورشکستگی و کنار رفتن از بازار بیمه برای او وجود دارد.و به همین ترتیب لازمه موفقیت در صدور بیمه نامه، مدیریت صحیح و ارزیابی دقیق ریسک است.
- آموزش ارزیاب ریسک برای تخصصی کردن ارزیابی در حوزههای مختلف صنعت بیمه بطور جداگانه برای بالا بردن کیفیت ارزیابی ریسک بسیار مهم است.
روزبه عبادی نمین کد۹۷۷ بیمه آرمان
- شماره تماس ۰۹۱۱۸۰۳۹۲۸۲
- بیمه با شما
- خرید آنلاین بیمه نامه
- بررسی تخصصی پوشش نقص و از کارافتادگی
- برای خواندن مقاله اهمیت ریسک دربیمه کلیک کنید