چند سالی می‌شود که همه موارد مربوط به خودرو و موتورسیکلت، از قیمت و قطعات آن گرفته تا احتمال سرقت آن روندی افزایشی داشته است، خیلی از مالکان به این فکر افتاده‌اند که علاوه بر بیمه شخص ثالث، بیمه بدنه هم برای خودرو یا موتورسیکلت خود تهیه کنند. بیمه شخص ثالث، تنها بیمه ضروری و اجباری برای تمام وسایل نقلیه است؛ اما بیمه بدنه یک بیمه اختیاری است. این اختیاری بودن بیمه بدنه، چیزی از اهمیت آن کم نمی‌کند. اهمیت بیمه بدنه فقط محدود به پوشش‌های آن در زمان خسارت و دریافت هزینه جبران نیست، بلکه تصور کنید می‌خواهید خودروی دست‌دوم بخرید. اگر آن خودرو بیمه بدنه داشته باشد، می‌توانید با خیال راحت‌تری خودرو را تهیه کنید، چراکه می‌دانید مالک قبلی تلاشش را کرده تا به‌خوبی از آن مراقبت کند.

اگر در مورد بیمه بدنه، سؤال‌هایی مانند موارد زیر برایتان پیش‌آمده، این مقاله را انتها بخوانید.

  • بازدید بیمه بدنه چیست؟
  • بیمه بدنه چه پوشش‌هایی دارد؟
  • تفاوت‌های بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث چیست؟
  • آیا بیمه بدنه خودرو صفر با خودروی کارکرده متفاوت است؟

اهمیت بازدید بیمه بدنه در تعیین نرخ حق بیمه

انواع روش بازدید از خودرو برای بیمه بدنه

زمانی که شما تصمیم می‌گیرید خودروی خود را تحت پوشش بیمه بدنه قرار دهید، بیمه‌گر باید از خودروی شما بازدید کند. در اکثر موارد، بازدید بیمه بدنه با حضور کارشناس بیمه یا کارشناس خودرو انجام می‌شود. در شرایطی که امکان حضور کارشناس خودرو نباشد یا در زمان تمدید بیمه بدنه، مالک خودرو می‌تواند با فرستادن عکس از زوایای مختلف خودرو، مراحل مربوط به بازدید بیمه بدنه را انجام دهد.

چرا بازدید بیمه بدنه اجباری است؟

حال که پاسخ سؤال بازدید بدنه چیست را دادیم، نوبت آن است که بگوییم چرا این بازدید اهمیت دارد. بازدید بیمه بدنه به دو دلیل، اجباری و ضروری است. اولین مورد این است که در بازدید بیمه بدنه، اگر خودرو نقصی داشته باشد، شناسایی می‌شود و وضعیت سلامت و ایمنی آن به‌صورت کلی بررسی می‌شود. این موضوع در پیشگیری از سوانح رانندگی آتی که به دلیل نقص فنی خودرو رخ می‌دهد نیز تأثیر زیادی دارد.

دومین دلیل ضروری بودن بازدید بیمه بدنه، این است که اگر خودرو از قبل دچار آسیب‌دیدگی ظاهری یا فنی جدی شده باشد، ممکن است شرکت بیمه مسئولیت بیمه بدنه خودرو را بر عهده نگیرد. از طرفی نرخ حق بیمه برای خودروها با توجه به میزان نقایص آن‌ها، مدل و میزان کارکرد خودرو متفاوت است؛ بنابراین با توجه به این دلایل، بازدید بیمه بدنه اجباری است.

تفاوت پوشش‌های بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث چیست؟

به صورت کلی، پوشش‌های بیمه شخص ثالث شامل جبران هزینه‌های مالی و جانی سرنشینان خودرویی است که در سوانح رانندگی مقصر هستند. در مقابل، پوشش‌های بیمه بدنه به دو دسته پوشش اصلی و پوشش فرعی تقسیم می‌شوند. بلایای طبیعی مانند آتش‌سوزی، صاعقه و حوادثی مانند انفجار، در دسته پوشش‌های اصلی خودرو قرار می‌گیرند. سرقت کلی یا درجای خودرو نیز در دسته پوشش‌های اصلی بیمه بدنه قرار می‌گیرد. پوشش فرعی بیمه بدنه شامل موارد بیشتری می‌شود که بیمه‌گذار می‌تواند با پرداخت هزینه بیشتر، آن‌ها را به بیمه بدنه خود اضافه کند.

تفاوت بیمه بدنه خودروی صفر با خودرو کارکرده چیست؟

برای اینکه بتوانیم تفاوت بیمه بدنه خودرو صفر با خودرو کارکرده را بگوییم، بهتر است اول بدانیم به چه خودرویی صفر می‌گویند. خودروی شما از زمانی که آن را از کارخانه تحویل گرفتید تا سه ماه بعد یعنی ۹۰ روز، خودروی صفر محسوب می‌شود. البته شرکت‌های بیمه، فاکتور‌های متفاوتی مانند مسافتی که خودرو طی کرده، زمانی که از ساخت خودرو گذشته و غیره را نیز در معیارهای صفر بودن خودرو لحاظ می‌کنند.

همان‌طور که در ابتدای این مقاله اشاره کردیم، یکی از علل انجام بازدید بیمه بدنه، تعیین نرخ حق بیمه با توجه به کارکرد خودرو و وضعیت ایمنی آن است، بر همین اساس، خودرویی که صفر باشد، نرخ حق بیمه کمتری خواهد داشت که البته نوع خودرو و مدل آن نیز در این نرخ تأثیرگذار است. از سوی دیگر اکثر شرکت‌های بیمه، برای خودروهای صفر بین ۲۰ تا ۳۰ درصد تخفیف لحاظ می‌کنند و این شرایط فرصت خوبی برای دارندگان خودروی صفر است، تا هرچه سریع‌تر خودروی خود را تحت پوشش بیمه بدنه قرار دهند.

چگونه می توان خسارت بیمه بدنه در تصادفات را دریافت کرد؟

تا اینجا به اهمیت بیمه بدنه و بازدید خودرو در زمان خرید یا تمدید آن پرداختیم، اما برای دریافت خسارت در صورت بروز سانحه، باید علاوه بر مدارک پیش‌فرض لازم مانند کارت خودرو، بیمه‌نامه و غیره، حواستان به وضعیت گواهینامه نیز باشد. اگر در زمان سانحه، گواهینامه راننده منقضی شده باشد، بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث خسارت‌های قید شده و تحت پوشش خود را حتی در صورت مقصر بودن راننده، پرداخت می‌کنند. درصورتی‌که گواهینامه شخصی باطل شده باشد و مقصر حادثه باشد، تحت پوشش بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث قرار نمی‌گیرد؛ بنابراین بهتر است با پیگیری گواهینامه و آگاهی از وضعیت آن، هم از جرائم راهنمایی و رانندگی پیشگیری کنید و هم در صورت بروز حوادث ناگوار، بتوانید از خدمات بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث استفاده کنید.

خرید بیمه بدنه خودرو از سایت آرمان

اگر تصمیم گرفتید برای خودروی خود بیمه بدنه تهیه کرده یا آن را تمدید کنید، دیگر نیازی نیست حتماً به شرکت بیمه مراجعه کنید. مثل اکثر کار‌های روزمره که امروزه از طریق اینترنت به‌راحتی انجام می‌شود، کافی است وارد سایت آیتول شوید و از نوار سمت راست، قسمت بیمه و بخش بیمه بدنه را انتخاب کنید و با انجام چند مرحله ساده خودروی خود را تحت پوشش بیمه بدنه قرار دهید. حتی می‌توانید با شماره تلفن ۰۹۱۱۸۰۳۹۲۸۲ تماس بگیرید و با کارشناسان آرمان مشورت کنید.