تحلیل مقطعی- سنی اثر الگوی مرگ زودرس بر درآمد از دست رفته صندوق تامین اجتماعی
مواجهه صندوق های بازنشستگی با عدم توازن دریافتی ها و پرداختی ها و نگرانی از ورشکستگی آن ها در دوره ای که «پنجره فرصت جمعیتی» یا «سود جمعیتی» نامیده می شود، یک تناقض تامل برانگیز است. درحالی که حتی در شرایط ثبات جمعیتی، عوامل مختلفی می تواند بر دریافتی ها و/یا پرداختی ها و توازن آنها اثر بگذارد، انتساب همه مشکلات به تغییرات جمعیتی ناروا است. حق بیمه دریافتی به عنوان بخش مهمی (بیش از۹۰ درصد) از دریافتی های صندوق تامین اجتماعی، متاثر از سازوکارهای اقتصادی- بیمه ای و جمعیتی- اجتماعی است. هدف این مقاله، برآورد و تحلیل خسارت های مالی ناشی از مرگ بیمه شدگان در سنین فعالیت برای صندوق تامین اجتماعی است. این برآورد و تحلیل با استفاده از داده های ثبتی مرگ، داده های سازمانی مستخرج از سازمان تامین اجتماعی و سرشماری سال های ۱۳۹۰و ۱۳۹۵، و به کارگیری جدول عمر چندکاهشی انجام می شود. نتایج نشان می دهد که چهار علت اصلی مرگ (بیماری های قلبی-عروقی، سرطان ها، غدد، تغذیه و متابولیک و حوادث غیرعمد) در مجموع، ۳۷۵ هزار سال از عمر ایرانی های در سنین فعالیت می کاهد. حدود دوسوم از این سال های از دست رفته، فقط در اثر مرگ زودرس ناشی از بیماری های قلبی-عروقی و حوادث غیرعمد رخ می دهد. این تعداد سال های عمر از دست رفته، در سال ۱۳۹۴، برای بیمه شدگان ۶۴-۱۵ ساله، مجموعا حدود ۳۳۰۶ میلیارد ریال به صندوق تامین اجتماعی خسارت وارد کرده است.
اگر این نشانه را دارید دچار مرگ زودرس می شوید
با رسیدن به ۵۰ سالگی بسیاری از افراد، قدشان کوتاه میشود، این روند پس از ۷۰ سالگی تسریع مییابد. این عارضه بیشتر در اثر صاف شدن دیسکهای مهره ای، شکستگیهای فشاری ستون فقرات و خمیدگی ایجاد میشود.
کاهش قد در میانسالی نشان دهنده افزایش خطر مرگ زودرس در زنان است که عمدتا ناشی از بیماری های قلبی عروقی است.
به گزارش اسپوتنیک محققان سوئدی و دانمارکی دریافتند که کاهش قد در میانسالی زنان، باعث مرگ زودرس میشود.
تعدادی از مطالعات جدید، کاهش قد را به عنوان نشانهای از افزایش خطر مرگ زود هنگام بر اثر بیماریهای قلبی و عروقی بیان میکنند. با این حال، تأثیر کاهش قد بر سلامت زنان به خوبی مشخص نیست.
متخصصان دانشگاههای گوتنبرگ و کپنهاگ تصمیم گرفتند که دریابند، آیا میتوان مرگ و میر بیماران را با کاهش قد پیش بینی کرد یا خیر. دانشمندان بر روی ۲۴۰۶ بیمار سوئدی و دانمارکی متولد ۱۹۰۸ تا ۱۹۵۲ مطالعه ای انجام دادند.
رشد این افراد ۲ بار اندازهگیری شد: اولین بار، زمانی که زنان بین ۳۰ تا ۶۰ سال سن داشتند و بار دوم ۱۰-۱۳ سال پس از آن. به طور متوسط ، زنان ۰.۸ سانتیمتر قد خود را از دست دادند اما تغییرات آن از ۰ تا ۱۴ سانتیمتر قابل توجه بود.
تاریخ و علت مرگ ۱۷-۱۹ سال پس از اندازه گیری دوم ردیابی شد. در طول ۱۹ سال نظارت، ۶۲۵ زن جان خود را از دست داده اند. ۱۵۷ نفر از آنها بر اثر بیماریهای قلبی عروقی و ۳۷ نفر از این تعداد بر اثر سکته مغزی جان باختند.
هر اینچ از قد از دست رفته با افزایش خطر مرگ همراه بود؛ ۱۴ درصد برای سوئدیها و ۲۱ درصد برای دانمارکی ها.
کاهش شدید قد (بیش از دو سانتی متر) خطر مرگ را به ترتیب ۷۴ و ۸۰ درصد افزایش داده بود. تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد که کاهش قابل توجه قد با افزایش تقریباً دو برابر خطر مرگ ناشی از سکته مغزی و بیماریهای قلبی عروقی همراه است.